Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ναπάκτιες επιτυχίες στο.. beach volley

 
 
Πολύ καλή παρουσία είχε η Ναυπάκτια Φωτεινή Ξάνθη στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ23, δηλαδή για ηλικίες κάτω των 23 ετών, το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Allou Fun Park, της Αθήνας.
Αν και ηλικιακά μικρότερη από τις συναθλήτριές της, μιας και δεν έχει κλείσει ακόμα τα 19 της χρόνια, η Φωτεινή Ξάνθη ξεχώρισε ανάμεσα στα 32 κορίτσια των 16 ομάδων που πήραν μέρος στο τουρνουά. 
Η διοργάνωση έγινε πιλοτικά με το νέο σύστημα καταμέτρησης πόντων και σετ, όπου κάθε ομάδα κερδίζει έναν αγώνα αφού κατακτήσει τρία σετ, στα οποία θα έχει πάρει τουλάχιστον 11 πόντους, έχοντας πάντα δύο διαφορά από τον αντίπαλό της. Η καλή μέρα φαίνεται από νωρίς και η Φωτεινή Ξάνθη με την πατρινή συμπαίκτριά της Δανάη Σαρλή στην πρώτη φάση των προκριματικών πέρασαν χωρίς αγώνα όντας οι τυχερές της κλήρωσης. Στη δεύτερη και κρίσιμη φάση έπαιξαν με της Μοδιώτη-Βέλλιου τις οποίες μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι νίκησαν 3-2 σετ (11-4, 9-11, 11-8, 9-11, 12-10). Οι νίκες αυτές ήταν αρκετές να τους δώσουν την πρόκριση στο τελικό ταμπλό των 12 ομάδων. 
Στο πρώτο παιχνίδι της τελικής φάσης οι Ξάνθη-Σαρλή επικράτησαν των Αλβέρτη-Κατσίκα με 3-2 σετ (8-11, 11-5, 9-11, 13-11, 11-9) αν και βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο χάνοντας 1-2 σετ αρχικά. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη και βρέθηκαν να χάνουν στο δεύτερο παιχνίδι από τις Γεωργοπούλου-Καραγκούνη 1-3 (11-7, 8-11, 7-11, 13-15) παλεύοντας όμως να πάνε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Το δίδυμο των παικτριών της περιοχής μας έμεινε εκτός τετράδας τερματίζοντας στην πέμπτη θέση χάνοντας από τις μετέπειτα πρωταθλήτριες Αποστολίδου-Λαδένη με 3-1 σετ (5-11, 11-7, 7-11, 4-11).
Οι εμφανίσεις της νεαρής Φωτεινής Ξάνθης ανάγκασαν τον ομοσπονδιακό προπονητή κ.Πούμπουρα να την καλέσει να προπονηθεί με το κλιμάκιο της Εθνικής ομάδας, ώστε να έχει η προπονητική ομάδα την ευκαιρία να δουν από κοντά τις ικανότητες της αθλήτριας, διαπιστώνοντας και οι ίδιοι πως έχει λαμπρό μέλλον μπροστά της. 

Εν τω μεταξύ οι εκτός των τειχών Ναυπάκτιες επιτυχίες στο beach volley συνεχίστηκαν με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Ionian Beach Volley-ESPEDE από την Μοσχούλα Πατακοπούλου. Με την συμπαίκτριά της Στέλλα Δουλγεράκη την Κυριακή 21 Ιουλίου επικράτησαν 2-0 στον μεγάλο τελικό των Νικιτς/Μωραϊτίδη και είναι η δεύτερη φορά στη σεζόν που το Μεσολόγγι αποδεικνύεται γούρικο για τη Ναυπάκτια αθλήτρια, αφού προ μηνός κατέκτησε με συμπαίκτρια την αδελφή της Μαριάννα το 1ο Περιφερειακό τουρνουά Beach Volley που διοργάνωσε η Γυμναστική Ένωση Μεσολογγίου ο Δήμος Μεσολογγίου και η ΕΣΠΕΔΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Φωτεινή Ξάνθη όσο και οι αδελφές Πατακοπούλου γυμνάζονται υπό τις οδηγίες του έμπειρου προπονητή στο beach volley Γιώργου Μητρόπουλου, υπό την αιγίδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στην παραλία Παλαιοπαναγιάς. Είναι εμφανές ότι οι επιτυχίες αυτές δεν είναι καθόλου τυχαίες, αφού το επίπεδο του αθλήματος στη Ναύπακτο είναι ανεβασμένο χάρη στις πολύχρονες προσπάθειες του συλλόγου, που παραμένει στην πρωτοπορία καλλιεργώντας μεθοδικά το συναρπαστικό και δημοφιλές άθλημα του beach volley.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου