Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Επίσκεψη στον... Μίκη


Τον Μίκη Θεοδωράκη επισκέφτηκαν το Σάββατο 15 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Ζιαμπάρα, ο αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 1ου Παιδικού Χορωδιακού Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης» κ. Γιώργος Βαρελάς και ο μαέστρος της δημοτικής παιδικής χορωδίας κ. Todor Kabakchiev. Μετά από επιθυμία του συνθέτη στη συνάντηση παρέστη και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να δοθεί στον εμπνευστή και δημιουργό της δημοτικής παιδικής χορωδίας Ναυπάκτου η τιμητική αναμνηστική πλακέτα και όλο το οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό από το 1ου Παιδικό Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», που πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά και με μεγάλη επιτυχία στη Ναύπακτο.

Ο Μίκης Θεοδωράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το εγχείρημα στέλνοντας και προσωπικό μήνυμα στους λιλιπούτειους χορωδούς. Εξέφρασε επίσης την αγωνία του για τις δύσκολες στιγμές που περνάει το Έθνος μας καθώς και για τη δυσλειτουργία του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος. Τόνισε ότι απαιτείται συστράτευση όλων των δυνάμεων, πνευματικών και κοινωνικών, για τη διασφάλιση της εθνικής ανεξαρτησίας.

Προγραμματίστηκε νέα συνάντηση για την προετοιμασία του 7ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης» που θα πραγματοποιηθεί το 2014 στη Ναύπακτο.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου