Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΩΚΙΚΗ- Α.Α. Ε ΟΤΑ» (ΑΝ.ΦΩ.Α.Ε)


 

      Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στις 19/06 στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη και Προέδρου της ΑΝ.ΦΩ.Α.Ε κ. Π. Γαζή  , για την διερεύνηση των δυνατοτήτων υλοποίησης σχεδίου συνεργασίας μεταξύ των Ομάδων Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) , με θέμα και κοινό σημείο αναφοράς τον ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ.

     Το σχέδιο εντάσσεται στα πλαίσια εφαρμογής του τοπικού προγράμματος «προσέγγισης LEADER» και ειδικότερα στο μέτρο 421 που αφορά τις διατοπικές – διακρατικές συνεργασίες.   

      Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι ΟΤΔ που υλοποιούν τοπικά προγράμματα προσέγγισης LEADER σε περιοχές παρέμβασης περιμετρικά του Κορινθιακού Κόλπου και συγκεκριμένα από την Στερεά Ελλάδα η «ΑΝ.ΦΩ.Α.Ε» και η «ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Α.Ε» , από την Πελοπόννησο η «Αναπτυξιακή Βόρειας Πελοποννήσου Α.Ε» και η «ΑΧΑΪΑ Α.Ε» και από την Δυτική Ελλάδα η «ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε».

     Στην συνάντηση την οποία συντόνισε η  κ. Π. Γαζή , μετά από συνεννόηση με τις άλλες ΟΤΔ , κατατέθηκε και συζητήθηκε ολοκληρωμένο σχέδιο Διατοπικής – Διακρατικής συνεργασίας από τον Γεν. Δ/ντή της ΑΝ.ΦΩ.Α.Ε κ. Χρήστο Γάτο. Το σχέδιο συνεργασίας αφορά την ανάληψη κοινών δράσεων ανάδειξης , προβολής , ενημέρωσης του τοπικού πληθυσμού για θέματα σχετικά με το περιβάλλον και τον πολιτισμό, προώθησης των τοπικών προϊόντων , τουριστικών διαδρομών (με έμφαση στην κρουαζιέρα) κ.λ.π. Κατά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και με την συνεργασία όλων των ΟΤΔ θα οριστικοποιηθεί το τελικό σχέδιο  και θα υπογραφεί σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων για την υλοποίησή του.  

 

Η Πρόεδρος

 του Δ.Σ & της Ε.Δ.Π LEADER

Της Αναπτυξιακής Φωκικής Α.Ε – Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ

 

Γιώτα Γαζή

    (Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου