Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Παμπαίδες Ομόνοιας: Συλλέγουν... εμπειρίες





Την πρώτη τους συμμετοχή σε αγώνες είχε η ομάδα παμπαίδων της Ομόνοιας Ναυπάκτου στο βόλεϊ. Παίζοντας στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Ε.Σ.ΠΕ.Π. μαζεύουν εμπειρίες πολύτιμες για την αγωνιστική τους εξέλιξη.
Με σύνθεση καινούρια κατά τα 11/12 και μόλις έναν παίκτη έμπειρο από αγώνες, τον Απόστολο Νούλα, οι μικροί του Γιώργου Μητρόπουλου έχουν ήδη συμμετέχει στα 4 από τα πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος των παμπαίδων της Πελοποννήσου. Σε αυτά τα παιχνίδια έχουν ως τώρα 3 ήττες και μόλις μία νίκη, αν και στην παρούσα φάση το αποτέλεσμα παίζει δευτερεύοντα ρόλο, κυρίως όμως για την προπονητική ομάδα και όχι για τους ίδιους τους παίκτες.
Η πρώτη αγωνιστική έφερε στη Ναύπακτο τον Θησέα. Η ομάδα της Πάτρας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο πρώτο σετ με 12-25. Η Ομόνοια βρήκε ρυθμό στο δεύτερο σετ και αντιστάθηκε σθεναρά παρότι τελικώς ηττήθηκε με 24-26. Το τρίτο σετ επιβεβαίωσε την ανωτερότητα των αντιπάλων που με 17-25 πήραν το παιχνίδι με 0-3 σετ.
Το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι για την Ομόνοια ήταν και το πιο μακρινό, στον Πύργο της Ηλείας. Πρώτη φορά σε μεγάλο γήπεδο οι μικροί της Ομόνοιας ήταν μουδιασμένοι στο πρώτο σετ, το οποίο και έχασαν με 25-10. Γρήγορα όμως μπήκαν στο παιχνίδι, παίζοντας καλά ανά διαστήματα, και πήραν το δεύτερο σετ με 17-25 ισοφαρίζοντας σε 1-1. Παρά την αγωνιστική της βελτίωση η Ομόνοια έχασε τα δύο επόμενα σετ με 25-16 και 25-21, μένοντας με την πίκρα πως θα μπορούσε να τα έχει πάει καλύτερα.
Η τρίτη αγωνιστική διεξήχθη στο γήπεδο της ΕΑΠ. Εμφανώς καλύτερη η γηπεδούχος ομάδα, έχοντας 3 παίκτες που αγωνίστηκαν φέτος ακόμα και με την ανδρική ομάδα, πήρε εύκολη νίκη με 3-0 σετ, 25-14, 25-12 και 25-16. 
Την Τετάρτη 19 Ιουνίου η ομάδα της Παναχαϊκής ήταν φιλοξενούμενη στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο, στο ντέρμπι των ουραγών του Α' ομίλου. Σε ένα κλειστό που "έβραζε" από τον καύσωνα οι Πατρινοί προηγήθηκαν 0-1 σετ κερδίζοντας εύκολα με 14-25. Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική. Η Ομόνοια κέρδισε στις λεπτομέρειες το δεύτερο και το τρίτο σετ με 26-24 και 25-23 αλλά παρότι προηγήθηκε 2-1 σετ δεν μπόρεσε να καθαρίσει το παιχνίδι, αφού οι φιλοξενούμενοι με 20-25 πήραν το επόμενο σετ και ισοφάρισαν σε 2-2 πηγαίνοντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Εκεί παρότι η Ομόνοια πήρε την περιστροφή με 8-4, η Παναχαϊκή γρήγορα ισοφάρισε σε 8-8. Το σκορ λίγο πριν το τέλος ήταν 11-10 και με ένα σερί τεσσάρων πόντων οι γηπεδούχοι πήραν την πρώτη τους νίκη αφήνοντας τελευταία την πατρινή ομάδα.
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για τους μικρούς τελειώνουν αυτή την Παρασκευή όπου στις 8 το βράδυ θα αντιμετωπίσουν στην Πάτρα την Ολυμπιάδα.  

Η ομάδα των παμπαίδων, με προπονητή τον Γιώργο Μητρόπουλο απαρτίζεται από τους: Κοτρώνη, Κότσαλο, Μελιανό, Παπαευθυμίου, Παπακωνσταντινόπουλο, Νούλα, Σιούντα, Σιαμά, Γιαννόπουλο, Χάρο, Μπράμη και Παίξο. 

Εξέλιξη υπήρξε και στο θέμα της "πολύπαθης" τελικής φάσης του πρωταθλήματος των παίδων, με την Ομόνοια να παίζει το Σάββατο 22 Ιουνίου με τον Σπαρτιατικό σε ουδέτερο γήπεδο, σε ώρα και γήπεδο που αναμένεται να ανακοινωθεί ως την Παρασκευή το μεσημέρι. Αυτός θα είναι ο πρώτος ημιτελικός, με τον δεύτερο όμως να παραμένει σε εκκρεμότητα ως την εκδίκαση της υπόθεσης της ΕΑΠ από το ΑΣΕΑΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου