Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

«Στα Δύσκολα Μπορούμε Μαζί»


 

Με μια σεμνή συναισθηματικά φορτισμένη τελετή το βράδυ της Παρασκευής 14 Ιουνίου που πραγματοποιήθηκε στο Ε.Κ.Ν.Δ έληξαν οι εργασίες του κοινωνικού φροντιστηρίου για την εκπαιδευτική χρονιά 2012-2013.

Παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, ο αντιδήμαρχος Δωρίδας, εκπρόσωποι: της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπακτου και Αγίου Βλασίου, της Α! ΕΛΜΕ Αιτολωακαρνίας , και της ΓΣΕΕ.

Επίσης συμμετείχαν οι εθελοντές διδάσκοντες στο κοινωνικό φροντιστήριο, οι μαθητές και οι γονείς.

Χαιρέτισαν οι εκπρόσωποι των φορέων οι οποίοι αναγνώρισαν την σπουδαία δουλειά που έγινε για όλο το χρόνο στο τμήμα του κοινωνικού φροντιστηρίου ως αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των διδασκόντων οι οποίοι χωρίς καμιά οικονομική αμοιβή, έδωσαν το καλλίτερο εαυτό τους στη διδασκαλία των μαθητών για μια ολόκληρη σχολική περίοδο.

Αναγνωρίστηκε επίσης η αμέριστη συμπαράσταση και η συνεισφορά του Ε.Κ.Ν.Δ στην άψογη  γραμματειακή και οργανωτική υποστήριξη καθώς και για την προσφορά της απαιτούμενης υλικοτεχνικής υποδομής.

Να σημειωθεί ότι διοργανωτές της δραστηριότητας και του όλου εγχειρήματος ήταν το Ε.Κ.Ν.Δ. η Ε.Ε.ΚΕ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΩΡΙΔΑΣ  και η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Ξεκαθαρίστηκε βέβαια τόσο από την εκπρόσωπο της Α΄ ΕΛΜΕ όσο και από τον πρόεδρο του Ε.Κ. ότι στόχος είναι ένα «επαρκές σχολείο σύγχρονο που δε θα χρειάζονται φροντιστήρια».

Περιττό  βέβαια να τονιστεί η διαχρονική θέση των συνδικάτων με αυτό το περιεχόμενο.  

Δήλωσαν την αποφασιστικότητα τους ότι στη περίοδο της κρίσης δε θα επιτρέψουν οι ανεπάρκειες των σχολείων να αποκλείσουν τα παιδιά  των φτωχών λαϊκών στρωμάτων από τη μόρφωση και έδωσαν υπόσχεση για την επόμενη συνάντηση τους το Σεπτέμβρη. Ο πρόεδρος του Ε.Κ κάλεσε τους θεσμικούς φορείς για πιο δυναμική πιο ουσιαστική συμμετοχή στη προσπάθεια που γίνεται, λέγοντας χαρακτηριστικά «στα δύσκολα μπορούμε μαζί».

Ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ δήλωσε την συμπαράσταση αφενός στη προσπάθεια αυτή, αλλά και γενικότερα σε κοινωνικές δράσεις των συνδικάτων με στόχο την υποστήριξη των ανέργων που η κρίση δημιούργησε στις καθημερινές τους ανάγκες.

Τέλος απονεμήθηκε τιμητική αναμνηστική διάκριση στους εθελοντές καθηγητές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου