Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Παρατράγουδα στον.... Κήπο (φωτο-video)

         Οργή του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για την αταίριαστη μουσική «τελετή» στον Κήπο των Ηρώων (φωτο-video)

Με παρατράγουδα κυριολεκτικά και μεταφορικά εξελίχθηκε απόψε στον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι το μουσικό σκέλος της εκδήλωσης, το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ακόμη και από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Να πούμε ότι απόψε στο Μεσολόγγι προσκεκλημένος του Πνευματικού Κέντρου δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου ήταν ο μουσικοσυνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης, που παρουσίασε απόσπασμα από το ορατόριο «Κωστής Παλαμάς».

Ωστόσο, τα έντονα αρχαιοελληνικά στοιχεία τα οποία περιελάμβανε η θεατρική απόδοση των μουσικών τμημάτων έμπνευσης του καλλιτέχνη, προκάλεσαν σάλο αλλά και την οργισμένη αντίδραση του κ.κ. Κοσμά, ο οποίος αν και δεν αποχώρησε σε ένδειξη σεβασμού προς το χώρο, μετά το τέλος της εκδήλωσης και κατευθυνόμενος προς την έξοδο του Κήπου, σε έντονο τόνο απευθύνθηκε στους διοργανωτές λέγοντας πως τέτοιες μουσικές εκδηλώσεις δεν έχουν θέση στην πόλη των Ελεύθερων Πολιορκημένων. Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως ο Αλέξανδρος Χάχαλης είναι μουσικός δημιουργός με έντονες επιρροές από αρχαιοελληνικές τελετές στις οποίες συμμετέχει ανά την Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο.oratorio palama chachalis 08
Το κοινό τώρα που παρευρέθηκε στον Κήπο των Ηρώων ήταν εμφανώς απογοητευμένο για την μουσική εκδήλωση, είτε λόγω των χαρακτηριστικών της, είτε λόγο του τόπου και χρόνου που αυτή πραγματοποιήθηκε. Το «αταίριαστο» αποτέλεσε σχεδόν καθολική άποψη με όλους να λένε πως ο χώρος ήταν απλά ακατάλληλος για τέτοιου είδους καλλιτεχνικές εκφράσεις, άσχετες με το πνεύμα και τα μηνύματα της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων. Να σημειωθεί επίσης, ότι η αποψινή μουσική συναυλία από πολλούς θεωρήθηκε ακόμη και «ασέβεια» στους νεκρούς Εξοδίτες, λόγω του ύφους της.
onairnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου