Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Μαρμάρινη Πλάκα για τη... Ναυμαχία!



Αυτή η μαρμάρινη πλάκα βρίσκεται σε γκρεμισμένη καθολική εκκλησία στην πόλη της Κέρκυρας και ενημερώνει πως εκεί είχαν εναποτεθεί τα λείψανα πεσόντων Χριστιανών στη Ναυπαχία της Ναυπάκτου το 1571.
Αυτή τη φωτό την έχουμε δημοσιεύσει και στο "νέο Άστρο" αλλά έχουμε ενημερώσει σχετικά για την ύπαρξή της και τον Δήμο χωρίς ωστόσο να μάθουμε ποτέ για τις ενέργειές του!
Επειδή, πιστεύουμε ότι ο Δήμος, αξίζει να ασχοληθεί με τα απανταχού υπάρχοντα ιστορικά ντοκουμέντα  της Ναυμαχίας και των πεσόντων Ηρώων της, επανερχόμαστε και ελπίζοντας στις ευαισθησίες της αντιδημάρχου του Δήμου Ναυπακτίας, αρμόδιας για τα Πολιτιστικά, Κυρίας Μαρίας Ζιαμπάρα θα υπάρξει κάποια προώθηση του θέματος.
Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι κατά το παρελθόν είχαμε προτείνει στον τότε Δήμο Ναυπάκτου, χωρίς βέβαια να υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον εκ μέρους της δημοτικής αρχής,να γίνει "εκστρατεία" για την δημιουργία Ναυτικού Μουσείου στη Ναύπακτο, εμείς μάλιστα είχαμε έρθει σε επαφή με Μουσειολόγο του Ναυτικού Μουσείου Πειραιά και μας είχε δώσει εγγράφως την διαβεβαίωση για "πάσα δυνατή βοήθεια στον εμπλουτισμό του Μουσείου με αντικείμενα ή αντίγραφα σχετικά με την Ναυμαχία της Ναυπάκτου όχι μόνο αυτών που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά κι εκείνων που υπάρχουν ανα τον κόσμο"!...
Επανερχόμενοι, καλούμε τον Δήμο Ναυπακτίας και ιδιαίτερα την κα Ζιαμπάρα, να ξεκινήσει αγώνα για συστράτευση όλων όσων θέλουν και μπορούν να συνεισφέρουν ώστε να πραγματοποιηθεί ένα όνειρο πολλών ετών με την δημιουργία Ναυτικού Μουσείου που θα προσφέρει πολλά στον τόπο!

1 σχόλιο: