Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Δήμος "κλέφτης...ιδεών"


Αγρότες….

«Ο Δήμος Ναυπακτίας είναι «κλέφτης»…ιδεών»;

 

Για πολλοστή φορά, ο Δήμος Ναυπακτίας «κατόρθωσε» να αναστατώσει τον τοπικό Αγροτικό Σύλλογο και να εκνευρίσει τα μέλη του Δ.Σ.  Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίασή του, ακούστηκαν πάρα πολλά επειδή, όπως ελέχθη, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και, ίσως κατ’  εντολή τους(;),το Τμήμα «Γεωργικής Ανάπτυξης», «απαξιώνει επανειλημμένως τον Σύλλογο»! Μάλιστα αναφέρθηκαν συγκεκριμένες περιπτώσεις ενεργειών και αποφάσεων που ελήφθησαν, χωρίς την συμμετοχή των αγροτών, αν και τους αφορούσαν ιδιαίτερα! Επί πλέον, δε, τονίστηκε και η περίπτωση που «ιδέες και προτάσεις» του, η δημοτική αρχή τις «ιδιοποιήθηκε», κάτι που το θεωρούν «προσβλητικό» για τους ίδιους και τον κλάδο που υπηρετούν για πολλά χρόνια και μάλιστα.. «ανιδιοτελώς» !

Αφορμή για όλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν α) η συζήτηση του υπ’  αριθμ. 3 θέματος Η.Δ. του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Μαρτίου 2013 «Αποδοχή της απόφασης ένταξης του έργου «Εκθετήριο αγροτικής κληρονομιάς Ναυπακτίας» με εισηγητή την Αντι.. κα Μαρία Ζιαμπάρα και β) η στάση του νέου Αντι… αρμοδίου σε «Αγροτικά θέματα» κ. Δημ. Καρκατσούλη ο οποίος «επεξεργαζόμενος νέο Κανονισμό Λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών» κάλεσε για διαβούλευση ΜΟΝΟ τον «εκπρόσωπο των παραγωγών – εμπόρων Λαϊκών» κ. Γεωργακόπουλο!..

Και για τις δύο περιπτώσεις, από ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από παλαιότερα δημοσιεύματά μας, οι διαμαρτυρίες του δ.σ. των Αγροτών πρέπει να είναι δικαιολογημένες αφού «από τον Αύγουστο του 2012, ο Πρόεδρος των Αγροτών, σε άτυπες συναντήσεις του με τους τότε Αντι… κυρίους Σαλαμούρα και Χαλαζιά, είχε εκθέσει τις ιδέες και προθέσεις του Συλλόγου τόσο για την δημιουργία του «Εκθετηρίου» (είχε ζητηθεί μία αίθουσα στο κτήριο του 3ου Δημ. Σχολείου όταν και εφόσον αυτό μεταστεγαστεί)  όσο και την οργάνωση των Λαϊκών Αγορών»! Μάλιστα, όπως τότε είχαμε γράψει «οι δύο Αντι… είχαν δει θετικά τις προτάσεις των Αγροτών» και «είχε θεωρηθεί απαραίτητη μια επίσημη συνάντηση, με πρωτοβουλία του Δήμου, ώστε να προωθηθούν τα θέματα»!

Όπως γίνεται αντιληπτό και με την, εν το μεταξύ, αλλαγή των δύο προαναφερθέντων Αντι…, η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ, αλλά φαίνεται πως ο Δήμος, για ευνόητους λόγους,   «υφάρπαξε» τις ιδέες και προτάσεις των Αγροτών και προσπαθεί τώρα να τις υλοποιήσει παρουσιάζοντάς τες, ως… «έργο» του!.

Πλαίσιο κειμένου:                  Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου κ. Ζυγορονίκος με δηλώσεις του, μας υπενθύμισε πως: «Όλες τις προτάσεις μας προς τους τότε Αντι.. τις γνωρίζει και το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου και ιδιαίτερα η Γεωπόνος κα Αβραμίδου την οποία, το περασμένο καλοκαίρι, την επισκέφτηκα στο Γραφείο της, κατόπιν προσκλήσεώς της, για να ορίσουμε αντιπρόσωπό μας στην Επιτροπή Ελέγχου Αδειών των Λαικών Αγορών και με την οποία είχαμε μία εκτεταμένη συζήτηση.. Για την ιστορία να σας αναφέρω πως στην εν λόγω Επιτροπή, κατόπιν απόφασης του δ.σ., ορίστηκα  εγώ ο ίδιος με αναπληρωτή τον Αντιπρόεδρο κ. Κ. Πλούμη. Μάλιστα, αν και διαπιστώθηκε πως «εν ισχύει άδεια Λαικών αγορών» δεν υπήρχε καμία, μέχρι σήμερα μόνο για μία καινούργια κληθήκαμε να ελέγξουμε τον σχετικό φάκελο!..». Και ο κ. Ζυγορονίκος συνέχισε: «Προ ημερών είχα μια «τυχαία» συνάντηση με τον Αντι… κ. Καρκατσούλη στον οποίο εξέφρασα την «δυσαρέσκεια του δ.σ.» για τις ενέργειες του Δήμου για να πάρω την απάντηση πως… «Δεν γνώριζε την ύπαρξη του Συλλόγου» και ότι θα «ήθελε μια συνάντησή μας στο Γραφείο του». Θα περιμένουμε να μας καλέσει!.. Όσο για τον αν γνώριζε την ύπαρξη του Συλλόγου;… Αυτή η δικαιολογία  προσβάλει και τον ίδιο και την δημοτική αρχή, αλλά και την δικιά μας… νοημοσύνη!..  Παρακαλώ να κρίνετε τα προαναφερθέντα και να βγάλτε τα συμπεράσματά σας… Επίσης, θα ήθελα να σας θυμίσω πως με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, όταν ήταν Δήμος Ναυπακτίας, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα!... Τουναντίον, είχαμε την συμπαράστασή των!.. Τώρα, τι άλλαξε;… Δεν ξέρω!.. Πάντως, εάν αντιληφθώ ότι το πρόβλημα.. είμαι εγώ, σας διαβεβαιώνω πως προτίθεμαι να παραιτηθώ για το καλό του Συλλόγου αφού προηγουμένως συγκαλέσω Γενική Συνέλευση των Μελών και τα ενημερώσω σχετικά και… λεπτομερώς..»!..

                Εν κατακλείδι, οι σχέσεις μεταξύ του Αγροτικού Συλλόγου και της δημοτικής Αρχής Ναυπακτίας, αυτή τη στιγμή, είναι πολύ τεταμένες και είναι απρόβλεπτο το που θα οδηγήσουν!..  Και είναι λυπηρό, υπό τις σημερινές συνθήκες, τις δύσκολες για τον τόπο, να υπάρχει αυτή η διαμάχη που οπωσδήποτε αμβλύνει τα προβλήματα τόσο της συμπαθούς και αξιοπρόσεκτης τάξης των αγροτών όσο και γενικά της πόλης της Ναυπάκτου που βάλλεται πανταχόθεν! Θέλουμε να πιστεύουμε και να ελπίζουμε πως, με καλή θέληση, σε συζήτηση με εκατέρωθεν ειλικρινείς εξηγήσεις, οι σχέσεις θα αποκατασταθούν!... Σ’  αυτό, βέβαια, θα μπορούσε να βοηθήσει και η σημερινή δημοτική αντιπολίτευση η οποία, μέχρι τώρα, παραμένει «αμέτοχη και θεατής» σε όλα τα αγροτικά θέματα, αναμένοντας ίσως, μελλοντικά… εκλογικά οφέλη!..

Πηγή: Εφημερίδα "νέο Άστρο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου