Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Έγινε "Μόδα" ο χαιρετισμός του... Κατίδη! (Video)

Μιμητής του Κατίδη στο τοπικό Αχαΐας (video) | onsports.gr

Νέο κρούσμα ναζιστικού χαιρετισμού αλά... Κατίδη σημειώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτή τη φορά σε ερασιτεχνικό γήπεδο της Πάτρας!
Το ματς της Αστραπής με την ομάδα του Λιμνοχωρίου, όταν ο Σπύρος Σουγλέρης σκόραρε, πανηγύρισε με υψωμένο χέρι και ειρωνικό χαμόγελο. Οι οπαδοί δεν τον αποδοκίμασαν, αλλά τον χειροκρότησαν, ενώ κάποιοι γελούσαν με τον πανηγυρισμό του.
Σε δήλωσή του στο patragoal.gr, ο Σουγλέρης δικαιολόγησε την κίνησή του, τονίζοντας πως ήθελε να εκφράσει την συμπαράστασή του στον Γιώργο Κατίδη, τον οποίο και θαυμάζει.
«Καταρχήν, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο πανηγυρισμός αυτός δεν είναι ναζιστικός. Είναι αρχαίος ελληνικός χαιρετισμός και πολλοί δεν το ξέρουν. Με την χθεσινή μου κίνηση, ήθελα να εκφράσω την συμπαράστασή μου προς ένα 20χρονο παιδί που μια ολόκληρη Ελλάδα έπεσε πάνω, χωρίς να έχει κάνει κάτι και χωρίς καν να ακουστεί η άποψή του. Ήθελαν να βγάλουν το άχτι τους πάνω του. Ζούμε σε μια χούντα. Από την στιγμή που τιμωρούν ένα παιδί που χωρίς καν να δικαιολογηθεί δεν είναι δημοκρατία αλλά ναζισμός. Υποστήριξη στον παίκτη ήταν αυτό που έκανα και σε έναν παίκτη που τον πάω. Δεν είναι ένδειξη ως προς τις πολιτικές μου απόψεις», τόνισε αρχικά.
Σε ερώτηση για το αν φοβάται πιθανή τιμωρία, ανέφερε: « Δε φοβάμαι. Δεν έχω να φοβηθώ κάτι. Αν ξέρει ο καθένας τι ισχύει αυτός ο χαιρετισμός, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλιώς χαιρετούσαν οι ναζί και αλλιώς οι Αρχαίοι Έλληνες».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου