Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Παραδόθηκε ο Αλκετ Ριζάι - Ελεύθεροι οι 5 όμηροι



- Μόλις είδε την ομάδα της ΕΚΑΜ ο σκληρός κακοποιός Αλκέτ Ριζάι φέρεται να είπε: "Τελείωσε. Δεν μπορώ να πάω παρακάτω"
- Μπλόφαρε ο βαρυποινίτης για τα εκρηκτικά, στην κατοχή του βρέθηκαν μόνο αυτοσχέδια μαχαίρια
- Διαβάστε το χρονικό της ομηρίας
- Τι δήλωνε η μητέρα του νωρίτερα σε αλβανικά ΜΜΕ
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των πέντε σωφρονιστικών υπαλλήλων ,που από χθες το βράδυ ήταν όμηροι του διαβόητου κακοποιού Αλκέτ Ριζάι και των δύο συνεργών του.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Αλκετ Ριζάι αποφάσισε να παραιτηθεί όταν είδε να τον πλησιάζει η ομάδα η ΕΚΑΜ.
"Τέλος. Δεν μπορώ να πάω παρακάτω, ας το σταματήσουμε εδώ" ήταν τα λόγια του κακοποιού που σήμαναν τη λήξη του 24ώρου συναγερμού.
Σύμφωνα με το Mega ο βαρυποινίτης μπλόφαρε και δεν είχε στην κατοχή του ούτε εκρηκτικά, ούτε χειροβομβίδα αλλά ένα... ραδιοφωνάκι!
Οι πέντε όμηροι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Το μεσημέρι το γύρο του διαδυκτίου έκαναν φωτογραφίες των ομήρων με χειροπέδες, μέσα από τις φυλακές.

Το χρονικό της ομηρίας και το θρίλερ των διαπραγματεύσεων
Η ώρα ήταν 8 χθες το βράδυ και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που εκείνη την ώρα είχαν βάρδια ξεκινούν την καταμέτρηση.
Ο Ριζάι με άλλους δύο συγκρατούμενούς του με αυτοσχέδια μαχαίρια καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν τους 6 σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Με την απειλή ότι έχουν πάνω τους χειροβομβίδες και ότι ο Ριζάι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά, φτάνουν στον εσωτερικό προθάλαμο των φυλακών με σκοπό να βγουν στο προαύλιο.
Στο μεταξύ οι άλλοι 7 σωφρονιστικοί υπάλληλοι προλαβαίνουν και κλειδώνουν τις πόρτες και ο Ριζάι με τους υπόλοιπους δεν φτάνουν τελικά στον προαύλιο χώρο των φυλακών.
Ο ένας σωφρονιστικός κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του Ριζάι και απο εκείνη την ώρα ο Αλβανός κακοποιός με τους συγκατούμενούς του κρατάει ομήρους 5 σωφρονιστικούς υπαλλήλους.


Τι είπαν οι γονείς του
Νωρίτερα, οι γονείς του είχαν μιλήσει σε αλβανικά ΜΜΕ ζητώντας από το γιο τους να το φτάσει μέχρι το τέλος.
Οι γονείς του Αλκέτ Ριζάι, Ραμίζ και Ντονίκα Ριζάι δηλώσαν πως το παιδί τους "κρατείται όμηρος εδώ και 13 χρόνια από το ελληνικό κράτος το οποίο τον κατηγορεί για πράγματα τα οποία δεν έχει κάνει" αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ.
"Το ελληνικό κράτος χρησιμοποιεί το γιος μας, τον έχει κατηγορήσει για πράγματα που δεν έχει κάνει. Θα τον στηρίξουμε και θα είμαστε δίπλα του σε κάθε περίπτωση. Αλκέτ τον δρόμο που έχεις διαλέξει να τον πας μέχρι το τέλος γιατί η Ελληνική Πολιτεία σε κοροιδεύει. Το αλβανικό κράτος πρέπει να στηρίξει τον γιο μου. Ο Αλκέτ δεν έχει κάνει τίποτα, δεν είναι ούτε κλέφτης, ούτε δολοφόνος, ούτε εγκληματίας. Ο γιος μου μού είπε ότι δεν έχει κάνει τίποτα από όσα τον κατηγορούν", είπε η μητέρα του Ριζάι.
Έκκηση στον κακοποιό να παραιτηθεί είχαν κάνει ο δικηγόρος του, Σάκης Κεχαγιόγλου και η σύντροφός του Σούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου