Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΒΟΜΒΑ ναυάρχου: “Αποφασίσαμε για τα 2 υποβρύχια με... πιέσεις

 
«Βόμβες» ρίχνει με συνέντευξή του, ο υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος. Ο οποίος λέει ότι το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο δεχόταν πιέσεις από το υπουργικό γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου για να ληφθεί απόφαση υπέρ της παραγγελίας δύο ακόμη υποβρυχίων!

Τα όσα είπε στην συνεντευξή του στο Onalert ο υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος ήταν αποκαλυπτικά και συγκλονιστικά για το πως εξακουλουθούσε να λειτουργεί το ελληνικό κράτος ακόμη όταν η οικονομική κατάρρευση ήταν γεγονός.

Ο υποναύαρχος Φενέκος αποκάλυψε ότι το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο δεχόταν πιέσεις από το υπουργικό γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου για να ληφθεί απόφαση υπέρ της παραγγελίας δύο ακόμη υποβρυχίων! Η οποία και αποτέλεσε μέρος της συμφωνίας για την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον Ισκαντάρ Σάφα.

Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι οι αντιναύαρχοι αντιδρούσαν.

“Όταν στο ναυτικό συμβούλιο περνάει η αντίληψη ότι πρέπει να πάρετε απόφαση προς αυτή τη κατεύθυνση γιατί αυτό θέλει ο κ.υπουργός ,αντιλαμβάνεστε τι συνέβαινε…”

Ο κ.Φενέκος διευκρίνισε ότι αναφέρεται στην υπόθεση των υποβρυχίων ,τονίζοντας ότι “υπήρξαν αντιδράσεις από τους ναυάρχους. Εγώ προσωπικά είπα ότι δεν μπορεί να παραγγέλνεις υποβρύχια 1,6 δις και να κόβεις μισθούς και συντάξεις. Μάλιστα σε επόμενες συνεδριάσεις υπήρξαν αντιναύαρχοι που αντέδρασαν σ΄ αυτές τις αποφάσεις και στους τρόπους πληρωμής”.

Ο υποναύαρχος Φενέκος επιβεβαίωσε την αντιπαράθεσή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος χαρακτήρισε αυτιστικούς τους στρατιωτικούς και ειρωμεύθηκε τους αξιωματικούς ΠΝ , ρωτώντας “πότε εκπαιδεύεστε εσείς του Ναυτικού; Πριν ή μετά την δεξίωση”.

Ο κ.Φενέκος είπε ότι του ζήτησε να ανακαλέσει μέχρι την επομένη το πρωί διαφορετικά θα υπέβαλλε τη παραίτησή του. Όπως κι έγινε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου