Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Τι είναι αυτό το πλάσμα;

Το πλάσμα έμοιαζε με εξωγήινο και η εικόνα του εξαπλώθηκε σαν επιδημία στο διαδίκτυο, έχοντας συγκεντρώσει 400.000 επισκέπτες μόλις κατά τις πρώτες έξι ώρες μετά την ανάρτησή της.
Επρόκειτο για ένα ψάρι που ανήκει στην κατηγορία των μυραινών, κατηγορία στην οποία ανήκει και η κακόφημη σμέρνα. Οι μύραινες συνήθως είναι περίπου 90 εκατοστών. Το πλάσμα της φωτογραφίας φαίνεται μεγαλύτερο λόγω της γωνίας λήψης της. Η ίδια η αστυνομία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε πως το πλάσμα είναι μύραινα.
Οι μύραινες είναι ασπόνδυλα σα χέλια χωρίς σαγόνια. Το στόμα τους είναι ιδιαίτερα αηδιαστικό καθώς έχουν κάτι σαν γλώσσα και πάρα πολλά μικρά δόντια.
Η ύπαρξή τους είναι ενοχλητική για τους ψαράδες της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, καθώς οι μύραινες ζουν παρασιτικά εις βάρος άλλων ψαριών.
Πολλοί έσπευσαν να κάνουν λόγο για εξωγήινους, συνδυάζοντας την εμφάνιση του περίεργου πλάσματος με την πτώση των μετεωριτών. Ωστόσο, «ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας».
Στη φωτογραφία, μάλιστα ο ίδιος ο φωτογράφος μαχαιρώνει το παράξενο πλάσμα, δραματοποιώντας το περιστατικό κι εξάπτοντας τη φαντασία των Αμερικανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου