Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Βούλιαξε στο χάος η... Αθήνα

Βούλιαξε στο χάος η Αθήνα
Απίστευτες, πρωτοφανείς εικόνες από τα ξημερώματα στο λεκανοπέδιο Αττικής, από την ισχυρή καταιγίδα και τη χαλαζόπτωση. Δεκάδες περιοχές χωρίς ρεύμα, δρόμοι πλημμυρισμένοι, σπίτια βουλιαγμένα στη λάσπη και κυκλοφοριακό χάος συνθέτουν την εικόνα στην Αθήνα. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί και συνεχίζει να δέχεται εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς οδηγών.
Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στη δυτική Αττική και τον Πειραιά. Από την σφοδρή βροχόπτωση έχει φουσκώσει ο Ιλισσός και το νερό έχει καλύψει το δρόμο.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 800 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε όλη την Αττική, με τα κυριότερα προβλήματα να εντοπίζονται στα δυτικά προάστια. Σε όλη την Αττική επιχειρούν 50 συνεργεία με 100 πυροσβέστες.
Στο Περιστέρι υπάρχουν προβλήματα στην μετακίνηση των μαθητών, ενώ έκλεισε και ένα δημοτικό σχολείο.
Λόγω της συσσώρευσης υδάτων, έκλεισαν η Πειραιώς από την Πέτρου Ράλλη μέχρι τη Χαμοστέρνας και στα δύο ρεύματα, η Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα από τη Γρ. Λαμπράκη, η Περιφερειακή Αιγάλεω, η Ποσειδώνος από τον Παλαιό Ιππόδρομο προς τη Λ. Συγγρού και η Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα από το ύψος της γέφυρας στον Ασπρόπυργο. Έκκληση της Αστυνομίας στους πολίτες να μη μετακινούνται αν δεν υπάρχει ανάγκη.
Ουρά 10 χιλιομέτρων στην Αθηνών – Κορίνθου προς Κόρινθο, από Κηφισό μέχρι τη λίμνη Κουμουνδούρου.
Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους που ακινητοποιήθηκαν στην Ιερά Οδό στο Χαιδάρι, στην Πειραιώς στο Γκάζι και στη Λεωφ. Σχιστού στο Σακαραμαγκά, έξω από το Αττικό Νοσοκομείο. Στο σημείο έσπευσαν συνεργεία της Πυροσβεστικής.
Κατολισθήσεις στον Σκαραμαγκά. Έχει κλείσει η οδός Πεντάρη στην Ηλιούπολη από πτώση κολώνας. Στο Παλαιό Φάληρο έχει σχηματιστεί χείμαρρος στο ρέμα της Πικροδάφνης, ενώ πλημμυρισμένη είναι και η Λ.Αλίμου και έχουν συσσωρευτεί νερά σε καταστήματα. Σε κάποιες περιοχές σημειώθηκε χαλαζόπτωση.
Κλειστό το τραμ λόγω της πλημμύρας, ενώ έχουν σταματήσει τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ από Ομόνοια μέχρι Ταύρο λόγω πτώσης δέντρου και πλημμυρισμένου σταθμού στα Πετράλωνα. Τα δρομολόγια του ηλεκτρικού γίνονται από Πειραιά μέχρι Ταύρο και από Ομόνοια μέχρι Κηφισιά.
Κλειστός και ο σταθμός του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής.
Δεν λείπουν και τα προβλήματα στην ηλεκροδότηση με διακοπές ρεύματος κυρίως στα νότια προάστια και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εκτός λειτουργίας βρίσκονται φωτεινοί σηματοδότες σε πολλές περιοχές. Οι βλάβες οφείλονται σε πτώσεις δέντρων στα δίκτυα της ΔΕΗ αλλά και σε πλημμύρες, οπότε χρειάζεται συνδυασμένη παρέμβαση τεχνικών της ΔΕΗ και της Πυροσβεστικής.
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η κακοκαιρία έχει θέσει εκτός λειτουργίας έξι γραμμές μέσης τάσης σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα προς Ταύρο, Φιλοθέη προς Αγ. Παρασκευή, Θρακομακεδόνες, Χολαργό. Τα φαινόμενα, όπως λένε οι μετεωρολόγοι, εξασθενούν από τις 13:00 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου