Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ομόφωνη εκλογή του Ευρωβουλευτή Γ. Παπανικολάου .....

Ομόφωνη εκλογή του Ευρωβουλευτή Γ. Παπανικολάου στη θέση του Αναπληρωτή Συντονιστή του ΕΛΚ για τη μετανάστευση και την ασφάλεια -
Σημαντική εκλογή για την προώθηση των ελληνικών θέσεων

Ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου, εξελέγη ομοφώνα Αναπληρωτής Συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE). Η διαδικασία εκλογής πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διεξάγεται στο Στρασβούργο και ο κ. Παπανικολάου ψηφίστηκε και από τους 45 ευρωβουλευτές, που προέρχονται από το σύνολο των κρατών μελών της Ε.Ε.
Η επιτροπή LIBE είναι μεταξύ άλλων επιφορτισμένη με αρμοδιότητες που αφορούν ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπως ζητήματα της μετανάστευσης, ασύλου, χώρου Σένγκεν και μέτρα για την ενιαία διαχείριση των εξωτερικών συνόρων. Σημειώνεται πως ο συντονιστής και ο αναπληρωτής χαράσσουν και καθορίζουν την στρατηγική του ΕΛΚ στην αρμόδια Επιτροπή, ορίζουν την ατζέντα και κατανέμουν τις εισηγήσεις και τις εκθέσεις μεταξύ των Ευρωβουλευτών.
Ο κ. Παπανικολάου αμέσως μετά την εκλογή του δήλωσε: «Ο ρόλος του συντονισμού και της χάραξης κοινής πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε ευαίσθητα θέματα, όπως αυτά της μετανάστευσης και του ασύλου ποτέ δεν ήταν εύκολος. Η εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου σήμερα εκτός από τιμή αποτελεί και μεγάλη ευθύνη σε μια περίοδο, όπου στην Ευρώπη βρίσκονται σε εξέλιξη κρίσιμες συζητήσεις που επηρεάζουν άμεσα την χώρα μας, όπως το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο για τον τομέα της μετανάστευσης, το πακέτο ασύλου, η συνεργασία με τις τρίτες χώρες, η προώθηση και περαιτέρω ενδυνάμωση της αλληλεγγύης και της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών σε ζητήματα ασύλου και μετανάστευσης».
* Το ΕΛΚ είναι το μεγαλύτερο και με τη μεγαλύτερη επιρροή κεντροδεξιό πολιτικό κόμμα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Αποτελείται από 74 κόμματα, τα μέλη των οποίων προέρχονται από 40 χώρες και ανήκουν σε αυτό ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, 17 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 6 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, 13 Επίτροποι, και αποτελεί τη μεγαλύτερη Κοινοβουλευτική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (270 Ευρωβουλευτές).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου