Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΕΔΙΠΤ



Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλέον των 250 μελών και φίλων της Ένωσης πραγματοποιήθηκε στις 14.01.2013 η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας  της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου που έλαβε χώρα στα ιδιόκτητα γραφεία της Ένωσης (Βασιλίσσης Σοφίας 25).
Ο Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ κ. Βάιος Σελλούντος αφού καλωσόρισε τον κόσμο και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Περιοδικός Τύπος στην εποχή της οικονομικής κρίσης. Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΔΙΠΤ κ. Κωνσταντίνος Καλύβας ορμώμενος από την πρόσφατη ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή από την ίδρυση του ΤΑΙΣΥΤ μέχρι και σήμερα, επισημαίνοντας ιδιαίτερα ότι το μέλλον του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ μετά την απώλεια 1.500.000.000 € από το γνωστό κούρεμα και τις μειώσεις του αγγελιοσήμου και των ασφαλιστικών εισφορών, είναι πλέον αβέβαιο.
Ακολούθως παραδόθηκαν τιμητικοί έπαινοι στην κόρη του πρώην Υπουργού Τύπου αειμνήστου Θεολόγου Νικολούδη κα Ρωξάνη Μαρία Νικολούδη-Πουρή και το παλαίμαχο μέλος της ΕΔΙΠΤ κ. Ηλία Ασημακόπουλο. Ο Θεολόγος Νικολούδης τιμήθηκε για την κορυφαία συνεισφορά του στη δημιουργία του Ταμείου Συντάξεων των δημοσιογράφων. Ο κ. Ηλίας Ασημακόπουλος τιμήθηκε για την πολύχρονη προσφορά του ως μέλος  του Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ. Στους τιμηθέντες δόθηκαν περγαμηνές και το αργυρό μετάλλιο της Ένωσης.
Την πίτα ευλόγησε  ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Νίκου ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και την έκοψε ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος.
 Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Γρίβας, οι Βουλευτές κα Διονυσία Αυγερινοπούλου, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, κ. Απόστολος Κακλαμάνης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, κ. Δημήτριος Τσουκαλάς, η Ακαδημαϊκός και πρώην Πρόεδρος της Βουλής κα Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δούμας, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτριος Καρύδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής κα Δέσποινα Αφεντούλη,  ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ Ταγματάρχης κ. Ιωάννης Σηφάκης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΑ Σμήναρχος κ. Δημήτριος Μαρδίκης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΝ Πλωτάρχης Αρφάνης Χρήστος και ο Πλωτάρχης Παναγιώτης Καλαθάκης, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κ. Πάνος Σόμπολος, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Τ. κ. Μιχάλης Σακκάς και πολλές προσωπικότητες της πολιτικής, επιχειρηματικής και πνευματικής ζωής του τόπου, Διοικητές οργανισμών, Πρόεδροι επιστημονικών οργανώσεων και οργανώσεων Τύπου κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου