Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

"Διασταύρωσαν «τα ξίφη τους" στο... Πολυμελές Πρωτοδικείο

Jan 24, 17 hours ago

Τι έγινε στην εκδίκαση της αγωγής Αντρίκου κατά Καμμένου για τα CDS

Τι έγινε στην εκδίκαση της αγωγής Αντρίκου κατά Καμμένου για τα CDS
Σφοδρή ήταν η αντιπαράθεση του Αντρίκου Παπανδρέου και του Πάνου Καμμένου -εντός δικαστικής αίθουσας αυτή τη φορά- με αφορμή τις καταγγελίες του τελευταίου περί συμμετοχής του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο στελεχιακό δυναμικό της επενδυτικής εταιρίας UNIGESTION, που αγόρασε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ασφάλιστρα κινδύνου, ενώ η χώρα όδευε προς το μηχανισμό στήριξης, αναμένοντας την εκτίναξη των spreads.
Οι δύο άντρες διασταύρωσαν «τα ξίφη τους» κατά την εκδίκαση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, της αγωγής που έχει καταθέσει ο Αντρίκος Παπανδρέου σε βάρος του Π. Καμμένου διεκδικώντας αποζημίωση από τον ιδρυτή των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» 1,3 εκατ. ευρώ για την ηθική βλάβη που, όπως υποστηρίζει, υπέστη από τις παραπάνω δηλώσεις του.
Αν. Παπανδρέου: «Υπήρξα σύμβουλος, καμία σχέση με εσωτερική πληροφόρηση»
Οι δύο αντίδικοι, που ήταν παρόντες στο δικαστήριο, με δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στη μεταξύ τους αντιδικία. Ο Αντρίκος Παπανδρέου αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο είπε, κατά την εκδίκαση της αγωγής του, πως ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» τον έχει αποκαλέσει οικονομικό εγκληματία, ενώ τόνισε πως η τακτική του αντιδίκου του, να αντιπαλεύεται την οικογένεια Παπανδρέου, ως τεράστια πηγή διαπλοκής, έχει ως μοναδικό σκοπό την συγκέντρωση περισσότερων ψηφοφόρων.
«Υπήρξα όντως σύμβουλος στις επενδυτικές εταιρείες που έχουν αναφερθεί. Δεν έχω δώσει, όμως, ποτέ εσωτερική πληροφόρηση με σκοπό να βλάψω τη χώρα μου» ανέφερε ο Αντρίκος Παπανδρέου στο δικαστήριο, ενώ σε δήλωσή του έξω από τη δικαστική αίθουσα τόνισε: «Ήρθα εδώ να υπερασπιστώ την τιμή μου και την τιμή της οικογένειάς μου και να απαντήσω στις συκοφαντίες και τα ψεύδη»
Π. Καμμένος: «Αναλαμβάνω την ευθύνη όσων έχω δηλώσει δημοσίως»
Από την πλευρά του, ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως η κατάθεση αγωγής σε βάρος του συνιστά απειλή για τον κοινοβουλευτισμό και έχει ως στόχο να σταματήσει η κοινοβουλευτική και εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης των CDS.
Επισήμανε ακόμη πως αναλαμβάνει την ευθύνη όσων έχει πει δημοσίως για την σχέση του Αντρίκου Παπανδρέου με την επενδυτική τράπεζα UNIGESTION, η οποία, κατά τον ίδιο, πόνταρε στη χρεοκοπία της Ελλάδος.
«Δεν μπορεί να απειλείται με αγωγές ο βουλευτής, όπως απειλούνται και οι δικαστές, όπως έκανε χθες ο αδελφός του Ανδρίκου Παπανδρέου, Γιώργος, που απείλησε τους οικονομικούς εισαγγελείς, επειδή άσκησαν διώξεις για την υπόθεση του διογκωμένου ελλείμματος» είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και προσέθεσε: «Έκανα το καθήκον μου ως βουλευτής και ως πολίτης. Διατάχθηκε έρευνα για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Ανtρίκου Παπανδρέου».
Ο κ. Καμμένος έκανε επίσης λόγο για οικονομικά συμφέροντα που προσπαθούν να φιμώσουν τη Βουλή και αναφερόμενος στα εισοδήματα της οικογένειας του Αντρίκου Παπανδρέου ανέφερε: «Κατέθεσα έγγραφα ότι δηλώνουν εισόδημα 50 χιλιάδες ευρώ και φαίνεται ότι έχουν έξοδα από κάρτες 400 χιλιάδες ευρώ».
«Ο Α. Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι είχε αδήλωτες off shore εταιρείες στην Ελβετία»
Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε πως ο αντίδικός του Αντρίκος Παπανδρέου «έχει παραδεχθεί ότι είχε off shore εταιρείες στην Ελβετία που ουδέποτε δήλωσε».
Ακόμη, κατά τον κ. Καμμένο, o αδελφός του πρώην πρωθυπουργού «παραδέχθηκε ότι εργαζόταν για την επενδυτική τράπεζα UNIGESTION η οποία πόνταρε στην πτώχευση της Ελλάδας επενδύοντας σε CDS» και αυτό το έκανε «για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία κέρδισαν από την τεράστια πτώση την οποία αισθάνθηκαν στο πετσί τους οι Έλληνες πατριώτες».
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρθηκε όμως και στην άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων σε βάρος στελεχών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. μετά τις καταγγελίες της καθηγήτριας Ζωής Γεωργαντά, σύμφωνα με τις οποίες το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνηέντως, προκειμένου η χώρα να μπει στο ΔΝΤ και να επιβληθούν τα σκληρά μέτρα λιτότητας.
«Η σημερινή υπόθεση σε συνδυασμό με την εξέλιξη που είχαμε με την κυρία Γεωργαντά, ότι δηλαδή ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου μαζί με άλλους σχεδίασαν την αλλοίωση των οικονομικών στοιχείων για να οδηγηθεί η χώρα στο ΔΝΤ, σε συνδυασμό βέβαια και με τη συμπεριφορά διεθνών κερδοσκόπων, αρκεί για να διεκδικήσουμε ως Έλληνες την ακύρωση των διεθνών συμβάσεων την μνημονίων» είπε ο κ. Καμμένος.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου