Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Καθοδηγούσε τους ληστές από την... ψησταριά του!

H άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, έριξε φως σε 5 ληστείες και 23 κλοπές σε Πάτρα, Αιτωλία και Φωκίδα...Ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας η δίκη για τη συμμορία που κατηγορείται ότι είχε διαπράξει πέντε ένοπλες ληστείες και 23 κλοπές στη Δυτική Ελλάδα. Στο σκαμνί κάθονται ένας Πατρινός και πέντε Αλβανοί.
Το κουβάρι της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, άρχισε να ξετυλίγεται από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι πέντε αλλοδαποί, αλλάζοντας σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει πέντε ληστείες και 23 κλοπές σε Πάτρα, Αιτωλία και Φωκίδα, υπό την καθοδήγηση του Πατρινού κατηγορούμενου, που είναι ιδιοκτήτης ψησταριάς.
Χθες (15-01-2013) στο ακροατήριο κατέθεσε ο προϊστάμενος του γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας Παρασκευάς Μασούρας, που μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και από τις συνομιλίες που καταγράφηκαν η αστυνομία, οδηγήθηκε στη σύλληψη των δραστών.
Πάντως ο κατηγορούμενος από την Πάτρα, απευθύνθηκε στον μάρτυρα και υποστήριξε ότι δεν είχε καμία εμπλοκή με τις κατηγορίες. Η εκδίκαση διακόπηκε για τις 24 Ιανουαρίου.
Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για ληστεία σε βάρος οδηγού μηχανής στις 8 - 9 - 2011, στην οδό Λ. Μενούνου στην Πάτρα, από τον οποίο άρπαξαν 350 ευρώ και για επίθεση με ξύλινο αντικείμενο σε 37χρονο, πριν μπει στο σπίτι του, όπου του αφαίρεσαν την τσάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου