Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΨΕΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
(ΨΕΚΑΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ)
Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, γνωστοποιεί ότι  μέχρι τις 25 Μαΐου του 2013 πρέπει να έχουν καταγραφεί όλα τα ψεκαστικά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται εντός της ελληνικής επικράτειας.
Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με σκοπό να εφαρμοστεί η καινούρια κοινοτική νομοθεσία για τον εξοπλισμό εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο:
● Η Διεύθυνση Αξιοποίησης Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Μηχανικού Εξοπλισμού είναι αρμόδια για τον σχεδιασμό και την εποπτεία της επιθεώρησης ανά 5 έτη του εξοπλισμού.
● Μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2016 διενεργείται τουλάχιστον μια επιθεώρηση.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες χορήγησης αδειών κυκλοφορίας και απογραφής γεωργικών μηχανημάτων των Περιφερειακών Ενοτήτων τηρούν μητρώο εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων, στο οποίο καταγράφεται ο εξοπλισμός κατά κατηγορία, γεωγραφική περιοχή και χρήστη. Προκειμένου να δημιουργηθεί αυτό το αρχείο πρέπει να απογραφούν όλα τα σχετικά ψεκαστικά μηχανήματα γεωργικών φαρμάκων. Το αρχείο που θα δημιουργηθεί πρέπει να αποσταλεί στο υπουργείο μέχρι τις 31 Μαΐου 2013.
● O επαγγελματικός εξοπλισμός εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων περιλαμβάνει: α) Νεφελοψεκαστήρες (συρόμενους, φερόμενους/αναρτώμενους, αυτοκινούμενους), β) ψεκαστικά αγρού (συρόμενα, φερόμενα/αναρτώμενα, αυτοκινούμενα).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου