Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Θα μας πουν και…. (Άρθρο)

Θα μας πουν και….
Άκουσα με προσοχή τη συνέντευξη που έδωσε ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, αμέσως μετά την Σύσκεψη κορυφής και ομολογώ ότι με… συγκίνησε! Ήταν τόσο «πιστικός» και…. αισιόδοξος, που αναρωτήθηκα αν θα έπρεπε να σιχτιρίσω απλά τον εαυτό μου, για τα «τόσα δεινά» που έφερα, εγώ ο απλός πολίτης, στη χώρα και στους απογόνους μου ή να ζητήσω συγνώμη από αυτούς ή κάνω… «χαρακίρι»!
Ευτυχώς όμως ο  Πρωθυπουργός μας, επικεφαλής Κυβερνητικού κλιμακίου (έτσι λεγόταν πάντοτε και το ξέρουν καλά όσοι «εκάστοτε συμβουλάτορες» συμμετείχαν σε τέτοια… «κοπιαστικά» ταξίδια), με πρόφθασε μεταδίδοντάς μου την ελπίδα και την «αισιοδοξία», δηλώνοντας ότι και ο ίδιος «ελπίζει και αισιοδοξεί» πως και το «νέο δάνειο» θα πάρουμε (για να πληρώσουμε κάποια δόση του παλιού) και οι «εταίροι» μας είναι «ευχαριστημένοι» από τα «μέτρα» που έχουν ληφθεί (δεν το κρύβω πως αγωνιούσα μπας και δεν τους…. ικανοποιήσω) και οι… Τράπεζες θα πάρουν λεφτά και σύντομα (αόριστα) θα έρθει η… ανάκαμψη και θα γίνει (όπως επέμενε ο ίδιος πως πρέπει να γίνει) Ανάπτυξη (αόριστα που, πως, πότε) που σημαίνει (όπως τόνισε, διευκρίνισε και επανέλαβε… ευτυχώς), «θέσεις εργασίας»!.... Και μιλούσε σοβαρά, χωρίς να αναφερθεί σε λαϊκές ρήσεις, κατά το…: «Ζήσε Μαύρε μου, να φας τον Μάη… τριφύλλι…»!
Δεν λέω, αισιόδοξο, στα λόγια, το μήνυμα του Πρωθυπουργού! Γιατί αν το κρίνουμε από την όψη του προσώπου του;…  Θα αρχίσουμε να παιανίζουμε το: «Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά…» και ας περιμένουμε την Επέτειο του… ΟΧΙ!..
Τέλος πάντων, αυτή είναι η εντύπωση που έδωσε σε μένα και…. δε θέλω να επηρεάσω… κανένα!..
Ούτε θέλω να του θυμίσω το πετρέλαιο θέρμανσης ή την τιμή της βενζίνης ή τα νεότερα (των πρώην νέων) οικονομικά μέτρα, ή τα χαράτσια ή τους νεότερους (των πρώην νέων) φόρους με την… «αναδιάρθρωση» των συντελεστών φορολόγησης, ή τις «έκτακτες εισφορές» από τους «άφραγκους» και τους ανέργους για την οικονομική ενίσχυση των…. «ανέργων»!
Επίσης, ποτέ δεν θα το έκανα, να θυμίσω στους εργαζόμενους, το πόσο «κατρακύλησε» ο μισθός ή το μεροκάματό τους ή στους συνταξιούχους η σύνταξή τους, τα τελευταία δύο – τρία χρόνια!..  (Εξάλλου δεν χρειάζεται… Το θυμούνται μόνοι τους όταν πάνε… ταμείο»!!
Βέβαια, ούτε τους παλαιούς και τους καθημερινά αυξανόμενους άνεργους, θέλω να… «τσιγκλήσω»!..  Τους αφήνω στην «δακρύβρεχτη» αισιοδοξία του Πρωθυπουργού και την «δικαιολογημένη» των … «συν αυτώ»!
Κανέναν δεν θέλω να επηρεάσω!.. Κανέναν!.. Όσο και αν επιμείνει κάποιος Αναγνώστης, κρίνω τις αμοιβές των υπουργών, των βουλευτών, των συμβούλων τους ή των διαφόρων Προέδρων (και είναι πάρα πολλοί)!.. Δεν το επιτρέπει η αγωγή μου να τους ζητήσω να μας… μοιάσουνε! (Εξάλλου το λέει και μια άλλη ρήση: «Φτωχέ μου βόηθα με, να μην σου… μοιάσω»)!..
Όσοι με διαβάζετε, θα πρέπει να ξέρετε τις θέσεις μου για τις «περιβόητες» πολλές (λένε πως θα γίνουν) διώξεις και μερικές (λένε πως έγιναν) φυλακίσεις  «πρώην Κυβερνητικών Αξιωματούχων» για σκάνδαλα, μίζες, δωροδοκίες κλπ. Και… Φοβάμαι!..  Το ξαναλέω: Φοβάμαι μήπως αυτοί οι «φυλακισμένοι» και οι «διωκόμενοι», κατορθώσουν (που θα το κατορθώσουν) να βγουν «λάδι», μιας και «Κόρακας, κοράκου μάτι…. δεν βγάζει» και μας ζητήσουν, αύριο, αποζημιώσεις για την «ταλαιπωρία που υπέστησαν». Μήπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτές τις αποζημιώσεις, ποιός θα τις πληρώσει;.. 
                Όμως, υπάρχει και κάποιος, που θέλω να συγχαρώ και να… επηρεάσω! Να συγχαρώ τον Γιάννη Μηλιώκα που τραγούδησε το προφητικό τραγούδι που έλεγε: «Θα δεις που στο τέλος θα μας πουν και…. χαζούς»!...  Αλλά και να τον επηρεάσω να τροποποιήσει λίγο τους στίχους του σε:
« Τώρα μας λένε και μα..κες, μας λένε και… χαζούς»!...

Μιχάλης  Ζυγορονίκος (νέο Άστρο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου