Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Κλειστός ο δρόμος Άμφισσα – Αγία Ευθυμία (στην Αγία Ειρήνη)»
Κατόπιν επίσκεψης κλιμακίου επιστημόνων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στην περιοχή των καταπτώσεων μεταξύ του οικισμού Αγίου Γεωργίου και της περιοχής Αγίας Ειρήνης (τούνελ), κρίθηκε σκόπιμο ύστερα από εντολή του κλιμακίου και λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν (βροχοπτώσεις), ο δρόμος να κλείσει, γιατί εγκυμονούνται κίνδυνοι κατά την διέλευση των οχημάτων, καθότι το φαινόμενο των καταπτώσεων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.
Ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός τουλάχιστον για 5 μέρες, έως ότου αποκατασταθεί πλήρως και είναι ασφαλής για τα διερχόμενα οχήματα. Η μετακίνηση από και προς Λιδωρίκι θα πραγματοποιείται μέσω του δρόμου Ιτέας – Τριταίας – Αγίας Ευθυμίας ή από το δρόμο Γαλαξιδίου – Βουνιχώρας ή Γαλαξιδίου - Πεντεορίων.
Ο δρόμος αυτός, ξεκίνησε να κατασκευάζετε το 1998 και ολοκληρώθηκε το 2001 από την τότε Κρατική Περιφέρεια (Υπηρεσία του Υπουργείου Δημοσίων Έργων και πάσχει σε αρκετά σημεία. Ειδικότερα, η κλίση των πρανών είναι σχεδόν κατακόρυφη, δεν υπάρχουν τοιχία αντιστήριξης στα επικίνδυνα για καταπτώσεις σημεία και υπάρχει έλλειψη προστατευτικών διχτύων.
Από τον Ιούλιο 2011 που ανέλαβε την αρμοδιότητα η Αιρετή Περιφέρεια – Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, έχει παρέμβει σε αρκετά σημεία. Όμως τα φαινόμενα είναι από κατασκευής, όπως προαναφέραμε, και δεν μπορούν να επισκευαστούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και με δεδομένη την οικονομική δυσχέρεια που υπάρχει. Ήδη έχουμε αποκαταστήσει το τμήμα που παρουσίαζε καθίζηση (πριν το τούνελ) το οποίο εκκρεμούσε περίπου 2 χρόνια.
            Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι πολίτες, αλλά πρόκειται για ένα μέτρο που αφορά την ασφάλειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου