Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Δράσεις για στήριξη των... πολιτών

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, πλήττει πλέον όχι μόνο τα πιο ασθενή κοινωνικά στρώματα αλλά και συνανθρώπους μας που οδηγούνται στην ανεργία με μεγάλο φορτίο υποχρεώσεων.  
Ο Δήμος Ναυπακτίας έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις προκειμένου να στηρίξει συμπολίτες που βιώνουν έντονα τα πολλαπλά προβλήματα της βαθύτατης κρίσης που βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα. Η στήριξη παρέχεται μέσα από κοινωνικές δομές που δημιουργήθηκαν τα δυο τελευταία χρόνια, μέσα από τις οποίες προσφέρονται αγαθά αλλά και υπηρεσίες σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Πιο συγκεκριμένα το τμήμα της Κοινωνικής Πρόνοιας καταγράφει περιπτώσεις συμπολιτών μας που χρειάζονται οικονομική και κοινωνική στήριξη, η οποία παρέχεται από τις ακόλουθες κοινωνικές δομές.

1. Την Τράπεζα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου συγκεντρώνονται με εθελοντική προσφορά αγαθά (τρόφιμα και άλλα αναγκαία  είδη) τα οποία δίνονται  δωρεάν κατ΄οίκον  μια φορά το μήνα  σε συνδημότες μας.
 2. Το Κοινωνικό Μαγειρείο, όπου παρασκευάζονται από εθελόντριες 50 γεύματα κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, τα οποία προσφέρονται κατ΄οίκον σε μοναχικά άτομα καθώς και οικογένειες ανέργων και ανασφαλίστων.

     Επίσης ο Δήμος μας αξιοποιεί προγράμματα προκειμένου να ενισχύσει το κοινωνικό του έργο. Πιο συγκεκριμένα:
Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας άρχισε από χθες το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών παρέχοντας σε 458  οικογένειες και μεμονωμένα άτομα τρόφιμα. Χθες έγινε η διανομή φέτας και αναμένονται και άλλα προϊόντα (ρύζι, μακαρόνια και γραβιέρα) στο προσεχές διάστημα.
   Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας από τον Αύγουστο μέχρι και τέλη Δεκεμβρίου δημιουργήθηκαν δομές μέσα από τις οποίες προσφέρονται  υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας.
Συγκεκριμένα λειτουργούν:
·                     Τμήματα   δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές του Δημοτικού καθώς  και φροντιστήριο ξένων γλωσσών σε οικονομικά αδύναμους μαθητές
·                     Σχολή γονέων στην πόλη της Ναυπάκτου και στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Αντιρρίου και Λυγιά Κατ΄οίκον φροντίδα σε άτομα με ειδικές ανάγκες και υπερήλικες από νοσηλευτικό προσωπικό
·                     Τμήματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Κάνουμε γνωστό στους συμπολίτες μας ότι το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ολοκληρώνεται με το τέλος του 2012 και καλούμε τους εθελοντές που έχουν στηρίξει και αναδείξει τις  Κοινωνικές δομές του Δήμου μας να συνδράμουν στη συνέχιση τους. Ειδικότερα απευθυνόμαστε σε εθελοντές εκπαιδευτικούς  για τα απογευματινά  ξενόγλωσσα φροντιστήρια καθώς και την ενισχυτική διδασκαλία.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλους όσοι στηρίζουν και προσφέρουν εθελοντικά στη στήριξη του κοινωνικού έργου. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κρίσης.
Πληροφορίες :Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής
Διός και Βυζαντίου .
Τηλέφωνο: 2634027026

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου