Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

"ΜΙΝΙ" ανασχηματισμός - Έξη (6) υπουργοί αλλάζουν!

- Αποφασισμένος να κάνει αλλαγές σε πρόσωπα για να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο ο Αντώνης Σαμαράς

- Έξι υπουργοί παίρνουν... κάτω από το βάση από τον πρωθυπουργό
- Ποιοι είναι ακλόνητοι στις θέσεις τους
- Δεν αποκλείεται το θέμα να συζητηθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, την Τρίτη
Τη δόση την πήραμε αλλά τώρα η κυβέρνηση πρέπει να «τρέξει» τις μεταρρυθμίσεις. Και ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να αφήσει εκτός κυβέρνησης όσους δεν αποδίδουν όσο καλά θέλει.
Στο... μπλοκάκι του πρωθυπουργού υπάρχουν πολλά ονόματα υπουργών που παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση και δεν αποκλείεται να αντικατασταθούν για να μπορέσει το κυβερνητικό έργο να επιταχυνθεί.
Μετά την εκταμίευση της δόσης ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα. Και το Μαξίμου θέλει να πατήσει... γκάζι σε τομείς όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις όπως η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, η μεταρρύθμιση του κράτους, η αναδιοργάνωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και οι αλλαγές στην Υγεία και τη Δικαιοσύνη.
Δεν αποκλείεται αυτό να είναι και ένα από τα θέματα που θα θέσει ο Αντώνης Σαμαράς στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, την Τρίτη. Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης αναμένεται να στηρίξουν τον πρωθυπουργό στην ανάγκη επίσπευσης των μεταρρυθμίσεων.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετεξεταστέοι φαίνεται πως μένουν οι:
Γιώργος Μαυραγάνης (αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών)
Άνδρας Λυκουρέντζος (υπουργός Υγείας)
Αντώνης Ρουπακιώτης (υπουργός Δικαιοσύνης)
Αντώνης Μανιτάκης (υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης)
Ευρυπίδης Στυλιανίδης (υπουργός Εσωτερικών)
Ευάγγελος Λιβιεράτος (υπουργός Περιβάλλοντος)
Η διαφοροποίηση του Αντώνη Ρουπακιώτη είχε προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και φαίνεται ότι έχει ανοίξει οριστικά η πόρτα της εξόδου, ενώ την ίδια ώρα σχεδόν οι απεργίες των δικαστών «φρενάρουν» τις αλλαγές στη δικαιοσύνη.
Μετεξεταστέος φαίνεται πως μένει και ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, αφού, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στις μνημονιακές δεσμεύσεις στον τομέα της υγείας.
Εκτός από τον Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο με κάθε ευκαιρία ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «αδερφό», ακλόνητος στη θέση του φαίνεται πως είναι ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης. Είναι άλλωστε ο υπουργός που θα «σηκώσει» το μεγαλύτερο βάρος το επόμενο διάστημα: άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, αποκρατικοποιήσεις και προσέλκυση ξένων επενδυτών είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου