Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Του έβγαλαν σκουλήκι ζωντανό από το μάτι!

Μεσολόγγι: Του έβγαλαν σκουλήκι ζωντανό από το μάτι!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ένα ολοζώντανο σκουλήκι έβγαλαν από το μάτι ενός 63χρονου από το Μεσολόγγι, οι γιατροί του νοσοκομείου του Ρίου. Ο άτυχος – τυχερός 63χρονος γλίτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς αν το σκουλήκι έμενε, θα “πέρναγε” στον εγκέφαλό του και θα του προκαλούσε ακαριαίο θάνατο.
Μην ανησυχείτε: Είναι μάλλον απίθανο να σας συμβεί αυτό, εκτός και αν ζείτε σε μέρη όπως η Ινδία, που είναι συχνό φαινόμενο. Στην Ελλάδα, τέτοια περιστατικά είναι σπάνια.
Πιθανότατα, αυτό που συνέβη στον… έρημο 63χρονο από το Μεσολόγγι, έγινε από κάποια μύγα που γέννησε στο μάτι του. Τον 63χρονο μετέφεραν συγγενείς του στην οφθαλμολογική κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος έχοντας τρομοκρατηθεί από αυτό που έβλεπαν. Έβλεπαν στο μάτι του κάτι απροσδιόριστο να κινείται. Κάτι που έμοιαζε με σκουλήκι. Ο ίδιος, παραπονιόταν για ενοχλήσεις στο μάτι του.
Τον ανέλαβε μία νεαρή ειδικευόμενη γιατρός της οφθαλμολογικής η οποία επιβεβαίωσε στους συγγενείς πως πρόκειται για σκουλήκι και μάλιστα ζωντανό, γνωρίζοντας πως τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν αλλά σπανίζουν ανά τον κόσμο και τις συναντά κανείς σε χώρες όπως την Αφρική ή την Ινδία. Στην περιοχή πάντως της δυτικής Ελλάδας δεν έχει καταγραφεί κάτι ανάλογο ποτέ, ούτε στο νοσοκομείο του Ρίου έχει γίνει γνωστή μία ανάλογη περίπτωση. Παρ’ όλα αυτά, η ειδικευόμενη γιατρός δεν έχασε το κουράγιο της. Και αντιθέτως, αποδείχθηκε πολύ θαρραλέα και ικανή, ξεκινώντας τη διαδικασία της μικροεπέμβασης η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα αλλά από κάποιο πολύ… σταθερό χέρι μιας και είναι ιδιαίτερα λεπτή και απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς. Και τα κατάφερε! Απομάκρυνε το ζωντανό σκουλήκι, (μήκους αρκετών εκατοστών), από το μάτι του ηλικιωμένου, χωρίς να προκληθεί η παραμικρή ζημιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου