Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Αποκόπτεται ακτοπλοϊκά η Ιθάκη

Το άκρως σοβαρό ζήτημα της ακτοπλοϊκής αποκοπής της νήσου Ιθάκης από την Κεφαλονιά και την Πάτρα, που θα έχει μέσα σ' όλα επιπτώσεις και στην τροφοδοσία αλλά και στην ιατρική περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής, θέτει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και η Εκλογική Περιφέρεια Κεφαλονιάς - Ιθάκης.
Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «όπως έγινε γνωστό από τις λιμενικές αρχές της Ιθάκης και από τη δημοτική αρχή του νησιού, το μοναδικό πλοίο που εκτελεί αυτές τις γραμμές αποσύρεται στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά είναι έντονη η διασπορά της πληροφορίας ότι για διάφορους λόγους οι οποίοι δεν καθορίζονται, να μην επανέλθει καθόλου στις συγκεκριμένες γραμμές».
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
"Κύριε Υπουργέ,
Το νησί της Ιθάκης  βρίσκεται μπροστά στην πλήρη ακτοπλοϊκή αποκοπή του από την Κεφαλονιά και την Πάτρα. Τα δύο κατεξοχήν βασικά λιμάνια σύνδεσης και για τους κατοίκους αλλά και για την τροφοδοσία.
Οπως έγινε γνωστό από τις λιμενικές αρχές της Ιθάκης, αλλά και από την δημοτική αρχή, το μοναδικό πλοίο που εκτελεί αυτές τις γραμμές αποσύρεται για τον ετήσιο μηνιαίο ελλιμενισμό του, αλλά είναι έντονη η διασπορά της πληροφορίας ότι για διάφορους λόγους οι οποίοι δεν καθορίζονται πιθανότατα και οικονομικοί, να μην επανέλθει καθόλου στις συγκεκριμένες γραμμές.
Το ζήτημα, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι εξαιρετικά επείγον, με δεδομένο ότι το πλοίο αποσύρεται τέλος Οκτωβρίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι τότε, σε χρόνο σχεδόν μηδενικό, να έχει δοθεί λύση αντικατάστασής του με άλλο πλοίο. Επισημαίνω μάλιστα ότι αυτή η λύση δεν πρέπει να είναι «μπάλωμα», αλλά λύση μόνιμη η οποία θα καλύπτει όλη τη χειμερινή περίοδο και φυσικά λύση η οποία θα μπει και στο σχεδιασμό της επόμενης θερινής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου