Ακαταλληλα για χρήση τα νερά στο δίκτυο ύδρευσης πολλών χωριών της Ορεινής Ναυπακτίας.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Θ.Κοτρωνιάς,"πολλά δείγματα στο πόσιμο νερό πολλών περιοχών του Ορεινού όγκου του δήμου μας είναι ακατάλληλα"
Το θέμα στον κ. Εισαγγελέα


Η Ανακοίνωση – Καταγγελία του κ.Κοτρωνιά.

"Κατόπιν μετρήσεων των δειγμάτων νερού τους καλοκαιρινούς μήνες στην Ορεινή Ναυπακτία, αποδείχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να προστατεύσει την υγεία των δημοτών και του πλήθους των παραθεριστών και επισκεπτών της περιοχής μας. Συγκεκριμένα στη Δ.Ε. Πλατάνου έντεκα (11) από τα δεκαοκτώ (18) δείγματα έδειξαν σοβαρό μικροβιακό φορτίο και ακαταλληλότητα του νερού προς πόση, αντίστοιχα ήταν τα δεκατέσσερα (14) από τα δεκαεπτά (17) στη Δ.Ε. Αποδοτίας και παρόμοια είναι η  κατάσταση και στη Δ. Ε. Πυλήνης. Αν και τα αποτελέσματα αυτά είναι γνωστά εδώ και μέρες στη Δημοτική Αρχή, και παρά τις επίμονες αιτιάσεις μας,  «καθυστερούν» να σταλούν και να  ανακοινωθούν  αρμοδίως, μάλιστα ζητήθηκε να ληφθούν νέα δείγματα αυτές τις μέρες, προφανώς μήπως συμμαζευτούν τα αμάζευτα, αφού στο μεσοδιάστημα τα χωριά που ήταν γεμάτα κόσμο, δεν γνώριζαν τι νερό έπιναν.
Καθίσταται πλέον προφανές και στους πλέον καλόπιστους ότι, η εγκατάλειψη και η δυσφήμηση των χωριών είναι γεγονός και παγιωμένη πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής.
Περισσότερο εξοργιστική όμως, είναι η ανικανότητα, η σκοπιμότητα, η προσβολή της αξιοπρέπειας και ο εμπαιγμός των πολιτών από τη Δημοτική Αρχή, μαζί με τα υπόλοιπα σοβαρά προβλήματα που σωρεύει  σε όλο το Δήμο Ναυπακτίας, μέσα στο αρνητικό περιβάλλον που ζουν οι πολίτες και η πατρίδα μας λόγω της παρατεταμένης κρίσης.
Θα επανέλθω όταν ανακοινωθούν επισήμως τα στοιχεία.

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ  4-9-2012
ΘΩΜΑΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπακτίας