Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΩΡΙΔΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΩΡΙΔΑΣ
ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α


Το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Ναυπάκτου χωρίς να ελαφρύνει ούτε κατά ένα ευρώ το κράτος δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες πολίτες. 
Το νοικοκύρεμα των κρατικών υπηρεσιών δεν έχει καμία βάση στην περίπτωσή μας, διότι:
ü     Η Δ.Ο.Υ Ναυπάκτου στεγάζεται σε ιδιόκτητο ακίνητο και δεν επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό με δαπάνες ενοικίου.
ü     Πέρα από την εξυπηρέτηση των φορολογούμενων του Δήμου Ναυπακτίας, ενός από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αιτ/νίας, εξυπηρετεί και τους φορολογούμενους του πρώην Δήμου Ευπαλίου του Νομού Φωκίδας
ü     Χωρίς το κράτος να εξοικονομεί ούτε ένα ευρώ αναγκάζει χιλιάδες πολίτες  να μετακινούνται στο Μεσολόγγι με μεγάλη  ταλαιπωρία, κίνδυνο λόγω του οδικού δικτύου  και πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο με πολύ μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.
Βιώνουμε καθημερινά την ανεργία, την αβάσταχτη φορολογία των μισθωτών και των συνταξιούχων, την κατάργηση του κοινωνικού κράτους, την εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων της Ελληνικής Κοινωνίας, την κατάρρευση της αυτοδιοίκησης.
Συμφωνούμε και παλεύουμε για χρηστή Δημόσια Διοίκηση, για το σεβασμό του δημοσίου χρήματος, για τον εξορθολογισμό των Υπηρεσιών και των δαπανών του Δημοσίου. Ποια από τα παραπάνω εξυπηρετεί  η απόφαση που, σε αυτή την κρίση, κλείνει την Δ.Ο.Υ Ναυπάκτου και την ίδια στιγμή διατηρεί  Δ.Ο.Υ που στεγάζονται με ενοίκιο, εξυπηρετούν πολύ λιγότερους φορολογούμενους, και απέχουν ελάχιστα από άλλες Δ.Ο.Υ ;
Με  αυτές τις λογικές, ενώ βρισκόμαστε στο κέντρο της κρίσης, μένει στο απυρόβλητο η φοροδιαφυγή, διαλύεται ο κρατικός εισπρακτικός μηχανισμός ενώ συμπιέζονται μέχρι εξαθλίωσης τα λαϊκά εισοδήματα. 
Είμαστε υποχρεωμένοι να αντισταθούμε στις λογικές που διέλυσαν τη δημόσια Διοίκηση, που μας οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση και  δεν μπορούν να δικαιολογήσουν ενέργειες  και πρακτικές που μας οδηγούν σε αδιέξοδα.
Όλοι μαζί συνεργαζόμαστε για την αποτροπή αυτής της εξέλιξης και δρομολογούμε  ενέργειες που θα διατηρήσουν στην πόλης μας τη Δ.Ο.Υ με υπηρεσίες αναβαθμισμένες και καλλίτερα οργανωμένες προς όφελος των φορολογουμένων, των δημοτών μας και της αναπτυξιακής δραστηριότητας της περιοχής μας. 
Ζητάμε την αναστολή της εφαρμογής της υπουργικής απόφασης και καλούμε τους βουλευτές των νομών Αιτ/νίας και Φωκίδας να συνταχθούν δημόσια με αυτή τη θέση.  
Καλούμε τον Υπουργό των Οικονομικών να εξετάσει το δίκαιο αίτημά μας και να αναστείλει την εφαρμογή της απόφασής του.


                                      Ναύπακτος  26-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου