Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Δακοκτονία 2012 στην Π.Ε. Φωκίδας

Στις 30/8/2012 ολοκληρώθηκε πρόγραμμα δειγματοληψιών ελαιοκάρπου σε όλες τις ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Φωκίδας .
Από την ανάλυση των συλλεγέντων δειγμάτων, διαπιστώθηκε η άριστη φυτοϋγεινομική κατάσταση του προϊόντος των βρώσιμων αλλά και των ελαιοποιήσιμων ποικιλιών ελιάς σε όλες τις περιοχές που καλλιεργούνται στο Νομό μας.
Δεν παρατηρήθηκαν δακοπροσβολές, ούτε άλλους είδους φυτοπαθολογικά προβλήματα στον ελαιόκαρπο πλην σποραδικών και αμελητέων περιπτώσεων που υποδηλώνουν σαφώς ότι δεν έγινε δυνατόν να οργανωθούν μέχρι σήμερα γενεές εντόμων ή άλλων αιτιών σε πληθυσμούς απειλητικούς για την ποιότητα και την ποσότητα του ελαιοκάρπου.
Στο σημείο αυτό αναφέρεται ότι το Πρόγραμμα της συλλογικής καταπολέμησης του δάκου με  από εδάφους δολωματικούς ψεκασμούς, ολοκληρώνεται στις 31/10/2012 και μέχρι τότε συνίσταται οι ελαιοπαραγωγοί να επισκέπτονται τα ελαιοκτήματά τους και να αναφέρουν στη Δ.Α.Ο.Κ. Φωκίδας τυχόν προβλήματα του ελαιοκάρπου που υπέπεσαν στην αντίληψή τους, έτσι ώστε να γίνεται διάγνωση και προσδιορισμός του αιτίου του προβλήματος και να εξειδικεύεται κατά περίπτωση η φυτοϋγειονομική μέθοδος αντιμετώπισής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου