Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΚΟΤΣΑΝΑΣ: "ΜΙΝΧΑΟΥΖΕΝ Ο.... ΜΠΟΥΛΕΣ"


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΜΠΟΥΛΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΒΑΡΟΝΟ ΜΙΝΧΑΟΥΖΕΝ

Παρακολουθώντας τις δηλώσεις του Δημάρχου Ναυπακτίας Γιάννη Μπουλέ σχετικά με την οικονομική κατάσταση του δήμου διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά την σωρεία ψεμάτων και ανακριβειών που είχαν ως στόχο τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης του δήμου μας.
Για μια ακόμη φορά, κατά τη προσφιλή του τακτική ο Δήμαρχος Ναυπακτίας με έντονα δραματικό τρόπο επιδόθηκε συνειδητά σε εκτεταμένη παραπληροφόρηση με σκοπό να μετακυλίσει προς κάθε κατεύθυνση τις ευθύνες που του αναλογούν σχετικά με το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει ο δήμος Ναυπακτίας.
Εμείς ως παράταξη οφείλουμε να επισημάνουμε και να αντικρούσουμε τους ανακριβείς ισχυρισμούς του δημάρχου, παραθέτοντας αληθινά δεδομένα και στοιχεία με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας.
Πιο αναλυτικά:
1η ανακρίβεια: Σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου, ειπώθηκε από τον κ. Δήμαρχο ότι αρκούν για την μισθοδοσία των υπαλλήλων του δήμου για διάστημα δυο μηνών, δηλαδή 320.000 ευρώ που είναι η μισθοδοσία των υπαλλήλων του δήμου Χ2 = 640.000 ευρώ.
Η αλήθεια : Το ταμειακό υπόλοιπο του δήμου σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας που σας παραθέτω την Τετάρτη 1η Αυγούστου ανέρχεται σε 3.112.941,70 ευρώ.



2η ανακρίβεια: Σχετικά με τα  χρήματα που έχουν εισρεύσει στο δήμο από 1/1/2012 μέχρι σήμερα ισχυρίστηκε ότι είναι μηδενικά.
Η αλήθεια: Οι εισροές από 1/1/2012 που αφορούν έσοδα από επιχορηγήσεις - λειτουργικές δαπάνες και έργα ανέρχονται σύμφωνα με τη β’ τριμηνιαία έκθεση που σας παραθέτω σε 4.532.665 ευρώ.


ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΟΥΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σε αντιδιαστολή όλων αυτών που ειπώθηκαν για τη δήθεν ισχνή οικονομική κατάσταση του δήμου, σας παραθέτουμε δαπάνες που δεν αναφέρθηκαν σκοπίμως από τον Δήμαρχο Ναυπακτίας και καταδεικνύουν ότι για άλλους σκοπούς υπάρχουν χρήματα, ενώ για έργα των δημοτικών ενοτήτων ούτε 1 ευρώ.
Ποιο αναλυτικά:

1) Σε ό,τι αφορά τα έξοδα παραστάσεως του Δημάρχου  και των αντιδημάρχων Ναυπακτίας, έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα 106.700 ευρώ από τη  διαθέσιμη πίστωση 223.000 ευρώ, τη στιγμή που μεγάλος αριθμός αιρετών πανελλαδικώς  δεν έχει τη δυνατότητα να του αποδοθούν έξοδα παραστάσεως.

2) Σε ό,τι αφορά τις δαπάνες για τους τέσσερις ειδικούς συνεργάτες,έναν Γενικό Γραμματέα του του δήμου(32,000 ευρω) και μία ιδιαιτέρα γραμματέα δημάρχου(27,000 ευρώ), έχει δεσμευτεί πίστωση για το 2012 166.000 και μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί 48.798 ευρώ.
3) Σε ό,τι αφορά εργασίες καθαρισμών και συντηρήσεων,ο δήμος  έχει συνάψει σύμβαση μέχρι σήμερα σε 22 έργα ποσού 271.330 ευρώ, και σε μόνο ένα από αυτά να έχει γίνει πρόχειρος διαγωνισμός, ενώ τα υπόλοιπα 21  τα έχει επιλέξει με την προσφιλή τακτική των αναθέσεων.
4) Σε ό,τι αφορά τις προμήθειες για εξοπλισμό παιδικών χαρών, ειδών παραλίας και παγκάκια, έχει αναθέσει μέχρι σήμερα ποσό της τάξεως των 105.000 ευρώ στο γνωστό προμηθευτή.

5) Τέλος πώς είναι δυνατόν ένας δήμος που είναι σε τόσο δυσμενή οικονομική κατάσταση, να έχει την πολυτέλεια πέραν των προαναφερομένων δαπανών  να ξοδεύει  για το 2011 269.000 ευρώ για πολιτιστικές δραστηριότητες και για το 2012 να δαπανά για τον ίδιο σκοπό 140.000 ευρώ μέχρι σήμερα από τα 239.000 που έχει προ-υπολογίσει.
Από τα παραπάνω, εύκολα κάθε δημότης μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για τις ανακοινώσεις του δημάρχου Ναυπακτίας Κου Μπουλέ Ιωάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου