Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Αλλάζει ο καιρός

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια της χώρας και στη συνέχεια νοτιότερα. Βασικά χαρακτηριστικά για τις επόμενες ημέρες θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, οι μπόρες και οι τοπικές καταιγίδες
Την Παρασκευή θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.
Το Σάββατο αρχικά στη δυτική-κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, το βορειοδυτικό Αιγαίο και βαθμιαία στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Την Κυριακή στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, το βόρειο Αιγαίο και την Εύβοια θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα από το απόγευμα θα ασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές βροχές στα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή με τη μέγιστη τιμή από 28 μέχρι 31 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Τη Δευτέρα στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές θα σημειωθούν νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου