Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Οι ΡΟΜΑ.... Ξανχτύπησαν!

Η δέσμευση της δημοτικής αρχής εκτονώνει κάπως τα πράγματα

Οι διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής φαίνεται ότι εκτονώνουν την κατάσταση στο Ρίο, μετά τον σημερινό διώρο αποκλεισμό των διοδίων. Ο Δήμος Πατρέων, δια του εκπροσώπου του, δεσμέυτηκε να δρομολογήσει άμεσα διαδικασίες για την απομάκρυνση των Ρομά από την περιοχή. Πάντως, το μεσημέρι οι συγκεντρωθέντες στον σταθμό διοδίων έλεγαν ότι "στο Ρίο δεν υπάρχει σπίτι στο οποίο να μην έχει σημειωθεί διάρρηξη ή κλοπή από τους Ρομά".
Παράλληλα, όπως ανέφεραν, οι Ρομά δείχνουν εξαιρετικά επιθετική συμπεριφορά χρησιμοποιώντας ακόμη και... πέτρες σε βάρος των θυμάτων τους όπως συνέβη πρόσφατα σε επίθεση εναντίον γυναίκας στο κέντρο του Ρίου, ενω σε μια άλλη περίπτωση απείλησαν με γροθιές γυναίκα μέσα στο σπίτι της.
Επίσης, καταγγέλθηκε ότι νεαροί Ρομά ακόμα και μέρα μεσημέρι "σπάνε" αυτοκίνητα στην παραλία του Ρίου χωρίς να... ενοχλούνται από το γεγονός ότι σε μικρή αποσταση υπάρχουν λουόμενοι. Να σημειωθεί ότι στον αποκλεισμό των διοδίων συμμετείχε και κλιμάκιο στελεχών της "Χρυσής Αυγής". Ορισμένοι από τους κατοίκους επικρότησαν την παρουσία τους, άλλοι ωστόσο δεν έκρυβαν την ενόχληση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου