Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Το ΕΚ για το Κοινωνικό Παζάρι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25/8/ 2012

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο  Κοινωνικό Παζάρι που λειτούργησε στο χώρο  του Εργατοϋπαλληλικού μας Κέντρου την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Αυγούστου 2012. Είναι η δεύτερη φορά που λειτουργεί το κοινωνικό παζάρι και εντάσσεται στις δραστηριότητες που αναπτύσσουν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας, το Παράρτημα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (Ε.Ε.Κ.Ε.) Ναυπακτίας & Δωρίδας σε συνεργασία με τους Δήμους  Ναυπακτίας  και  Δωρίδας.
Στόχος των δράσεων αυτών αφενός είναι η ενίσχυση της κατανάλωσης με πώληση ποιοτικών, τοπικών προϊόντων σε φθηνές τιμές προς τους καταναλωτές, και αφετέρου η  διάθεση τοπικών προϊόντων για την ενίσχυση των δικών μας παραγωγών, εμπόρων, βιοτεχνών, συνεταιριστών και λοιπών προμηθευτών της περιοχής μας.
Η δράση μας αυτή στέλνει το σαφές μήνυμα σε όλους, δεν είναι δυνατόν οι μισθοί, οι συντάξεις να μειώνονται, η ανεργία να καλπάζει, οι τιμές των πρώτων υλών να μειώνονται και οι τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης και ιδιαίτερα των τροφίμων να αυξάνονται!!!! Έλεος πια.
Το μήνυμα μας αυτό με λύπη, απογοήτευση αλλά και έκπληξη διαπιστώσαμε ότι φορείς της περιοχής μας όπως η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας & Δωρίδας αντί να στηρίξει τα μέλη της που δραστηριοποιούνται και παράγουν στη περιοχή,  έδινε κατεύθυνση προς τα μέλη της και πίεζε  να μην συμμετέχουν στο διήμερο Κοινωνικό Παζάρι που διοργανώσαμε.
Εμείς πιστεύουμε ότι, πρέπει να στηρίξουμε τους δικούς μας παραγωγούς, τους δικούς μας  επαγγελματίες που παράγουν στη περιοχής μας, σε αυτή μας την πεποίθηση καλούμε να συστρατευτούν μαζί μας οι καταναλωτές και οι φορείς του τόπου μας, το οφείλουμε στους συνανθρώπους μας εργαζόμενους και επαγγελματίες που η κρίση τους έχει τσακίσει. Θα είναι προς όφελος όλων μας να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε δράσεις που θα βοηθούν να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση που μαστίζει όλους μας όσο το δυνατό γρηγορότερα και πιο ανώδυνα.
Οι πιέσεις αυτές της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων προς τα μέλη τους, ίσως επιτείνουν την αύξηση των  λουκέτων στις επιχειρήσεις της περιοχής, αυξάνουν την ανεργία, και συντελούν στην ερημοποίηση της τοπικής μας αγοράς, σπρώχνοντας ταυτόχρονα τους καταναλωτές της περιοχής μας σε άλλες μεγαλύτερες και πιο ανταγωνιστικές αγορές.
Καλούμε την Ομοσπονδία να αποκωδικοποίηση σωστά το μήνυμά μας και να αναθεωρήσει τη στάση και θέση της σε σχέση με τη διοργάνωση των Κοινωνικών Παζαριών.
Η αγορά μας χρειάζεται τόνωση και προβολή. Αυτό επιτυγχάνετε με τις ανταγωνιστικές τιμές, που είναι φθηνές και προσιτές προς τους καταναλωτές μας και τους συγκρατούν στη τοπική αγορά, γεγονός που παράγει αμοιβαίο όφελος και για τους καταναλωτές, και για τα μέλη των παραγωγικών και εμπορικών οργανώσεων, και για τους εργαζόμενους και ανέργους της περιοχής. Επιτυγχάνεται το  καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Η συστράτευση όλων μας σε αυτή τη προσπάθεια θα μεγιστοποιήσει τα οφέλη προμηθευτών και καταναλωτών και θα αναδείξει την αγορά και τα προϊόντα της Ναυπακτίας και Δωρίδας και στους καταναλωτές των όμορων περιοχών, ενώ ταυτόχρονα θα ασκήσει πιέσεις στις τιμές άλλων ομοειδών προϊόντων.


 Ε.Κ.Ν.Δ.      
  Ε.Ε.Κ.Ε Παράρτημα Ναυπακτίας & Δωρίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου