Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Μια σκέψη για τα... πετρέλαια

...ΠΩΣ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΣΤΡΙΜΩΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
 
Όσα δέν μάς λένε  ΤΑ  οίονεί..ΝΕΟ-ΣΟΒΙΕΤΙΚΑ. ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ   ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Τ.V.
·        ΜΑΘΕ γιατί είναι τώρα η Ρωσία στην Μεσόγειο;
·        ΜΑΘΕ τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο;
·        ΜΑΘΕ γιατί & ποιοι μας οδήγησαν στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ;
Το 1947 στην αρκτική Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν μια υποθαλάσσια οροσειρά, που έφτανε μέχρι την Γροιλανδία και την ονόμασαν «The Lomonosov Ridge»  (Λομονόσοφ). Αυτή η οροσειρά γεωλογικά είναι συνέχεια της Σιβηρίας.
 
Lomonosov Ridge. Russia seeks to claim underwater troves.     Lomonosov Ridge - Russia seeks to claim underwater troves.
 
 
Lomonosov Ridge. Russia seeks to claim Arctic territory.    Lomonosov Ridge - An underwater ridge in the Arctic Ocean
 
It extends for about 1,800 km from the Novosibirskie Islands across the central part of the ocean toEllesmere Island in the Canadian Arctic Archipelago.
It is 60 - 200 km wide and rises 3,300 - 3,700 m from the ocean floor. At its greatest height the ridge lies at a depth of 954 m.
The relatively steep slopes are dissected by canyons and covered by a layer of sandy silt.
It was discovered in 1948 by Soviet polar expeditions and named in honor of M. V. Lomonosov.
The Great Soviet Encyclopedia, 3rd Edition (1970-1979).
 
 
 The Lomonosov Ridge, an underwater mountain range in the Arctic Ocean, is geologically an extension of Siberia's continental shelf.
The Lomonosov Ridge, an underwater mountain range in the Arctic Ocean, is geologically an extension of Siberia's continental shelf.
 
Το 1982 υπογράφτηκε στον ΟΗΕ το διεθνές δίκαιο της θάλασσαςπου καθορίζει τα θέματα της υφαλοκρηπίδας στα 12 ναυτικά μίλιααπό της ακτές.
Με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας δεν έχουν συμφωνήσει και δεν το έχουν υπογράψει δυο χώρες οι ΗΠΑ (λόγω Αρκτικής) και ηΤουρκία (λόγω Αιγαίου).
Σύμφωνα με το δίκαιο του ΟΗΕ αν μια χώρα έχει υποθαλάσσια οροσειρά η οποία είναι γεωλογική συνέχεια μιας εξωτερικής γεωλογικής διαμόρφωσης τότε η υφαλοκρηπίδα της επεκτείνεται μέχρι 12 ναυτικά μίλια από το τέλος της υποθαλάσσιας οροσειράς. Επομένως η υφαλοκρηπίδα της Ρωσίας με βάση το δίκαιο φτάνει μέχρι την Γροιλανδία και έτσι όλη η Αρκτική της ανήκει.
Lomonosov Ridge. Who Owns the Arctic ... Russia.     Lomonosov Ridge - Who owns the Arctic...
 
Στον Βόρειο Πόλο όμως είναι το 25% των υδρογονανθράκων και άρα η Ρωσία έχει την δυνατότητα να γίνει η μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη του κόσμου. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπέγραψαν τοδίκαιο οι ΗΠΑ.
Από την άλλη η Τουρκία γνωρίζοντας ότι αν εφαρμοστεί το δίκαιοδεν έχει υφαλοκρηπίδα που να έχει κοιτάσματα δεν το υπόγραψε και έθεσε θέμα αιτίας πολέμου την εφαρμογή του στο Αιγαίο. Επομένως η Ελλάδα αν τολμήσει να το εφαρμόσει, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι, θα οδηγηθεί σε σύγκρουση.
Έτσι η Ελλάδα για να μην υπάρξει ποτέ η δυνατότητα να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο οδηγήθηκε στο ευρώ με την προοπτική να δεσμευθεί και να χάσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα (με ένα μνημόνιο ας πούμε) άλλα για να γίνει αυτό έπρεπε να χρεοκοπήσει.
Ουσιαστικά όμως οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί μέσω της Ελλάδαςδημιουργούν τετελεσμένο για την κατάργηση και την μη εφαρμογή του δικαίου έτσι ώστε και η Ρωσία να χάσει την Αρκτική.
Αυτός είναι ο λόγος που ο Vladimir Putin πρόσφερε 25 δις δάνειοτότε ώστε να μην πάει η Ελλάδα στο Δ.Ν.Τ. και η Κίνα άλλα τόσα για να μην χάσει την Αρκτική.
 
Russian Arctic Underwater Oil Expedition Reaches North Pole.     Russian Arctic Underwater Oil Expedition Reaches North Pole. Arctic map
 
Για αυτό τον λόγο χρεοκοπήσαμε και μπήκαμε στο μηχανισμό στήριξης για να μην υπάρξει ποτέ η πιθανότητα δημιουργίας τετελεσμένου στο Αιγαίο για εφαρμογή του διεθνούς δικαίου που θα μπορεί η Ρωσία να το χρησιμοποιήσει στην Χάγη (ως δεδικασμένο) και να κερδίσει την υφαλοκρηπίδα της Αρκτικής.
Όμως ένα μικρό κράτος όπως είναι η Κύπρος στην προσπάθεια της να επιβιώσει (να μην μπλέξει στο Δ.Ν.Τ.) τους χάλασε τα σχεδία και έκλεισε διμερή συμφωνία με το Ισραήλ που όμως βασιζόταν στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας.
A.O.Z. Κύπρου - Ελλάδος - Τουρκίας.
Αυτό όμως ήταν και η ευκαιρία της Ρωσίας για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου της θάλασσας. Για τον λόγο αυτό κατεβάζει τον στόλο με το αεροπλανοφόρο στην Μεσόγειο τον Νοέμβριο.
Γιατί κατεβαίνει τώρα η Ρωσία στην Μεσόγειο;     Γιατί κατεβαίνει τώρα η Ρωσία στην Μεσόγειο;
 
Όμως αυτή την στιγμή το Ισραήλ έχει παγιδευτεί όπως και οι ΗΠΑστο διεθνές δίκαιο που με αυτό κερδίζει η Ρωσία την Αρκτική και αυτό δεν το θέλουν καθόλου. Η Τουρκία νιώθει απομόνωση και γαβγίζει. Έτσι είναι όλοι παγιδευμένο ή ... μας έσκαψαν το λάκκο και έπεσαν οι ίδιοι μέσα. έτσι τώρα η Ρωσία για να ισχυροποιήσει την θέση της και την θέση της Κύπρου παίρνει και αυτή άδεια με τηνGazprom για εξορύξεις και μάλιστα εκεί που οι Τούρκοι την θεωρούν δική τους ζώνη. Όμως αν συμβεί αυτό τέρμα η υφαλοκρηπίδα για την Τουρκία και τέρμα η Αρκτική για τούς Αμερικανούς και Ευρωπαίους.
Για τον λόγο αυτό δεν μας δίνουν την έκτη δόση και προσπαθούν να μας κατεβάσουν το κεφάλι κάτω και μιλούν για εκχώρηση κυριαρχίας (το ακούσατε πιστεύω).
Με αυτό τον τρόπο θα μας αποδυναμώσουν ηθικά και στρατιωτικάγια να είναι ποιο βέβαιο το αποτέλεσμα.
Δυο στοιχεία ακόμα που θα βοηθήσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων:
1.     Το 2010 το τουρκικό Γ.Ε.ΕΘ.Α. μάζεψε καθηγητές πανεπιστημίων και τους ρώτησε αν τα κοιτάσματα στηνΑνατολική Μεσόγειο δικαιολογούν το ρίσκο του πολέμου ... και η απάντηση τους ήταν ναι.
2.     Στις 25 Ιουλίου του 2011 το ΥΠ.ΕΞ. της Ρωσίας έβγαλε επίσημη ανακοίνωση που προειδοποιούσε την Τουρκία να μην πειράξει την Κύπρο ειδάλλως ... (δεν το λέω).
 
Ερώτηση 1η: Θα επιτεθούν οι Τούρκοι είτε σε εμάς είτε στους Κύπριους με την ανοχή της Αμερικής μετά από ερέθισμα των Ισραηλινών ;
Ερώτηση 2η: Θα επιτεθούν οι Ρώσοι στην Τουρκία διότι τους "χαλάει την δουλειά ;
 
Μάρω  Σιδέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου