Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Δημοτικός Κινηματογράφος Δήμου Ναυπακτίας
Πρόγραμμα Ιουλίου – Αυγούστου
2012

Πεμπτή 12/7 - Παρασκευή 13/7 – Σαββατο 14/7 – Κυριακή 15/7
Οι Άνδρες Με Τα Μάυρα 3
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ με τους: Γουίλ Σμιθ, Τζος Μπρόλιν, Τόμι Λι Τζόουνς, Έμα Τόμσον, Άλις Ιβ
Όταν ένας αιχμάλωτος σε διαστημική φυλακή εξωγήινος δραπετεύει και γυρίζει πίσω στο χρόνο για να σκοτώσει τον πράκτορα Κέι και να απειλήσει το μέλλον του πλανήτη, ο πράκτορας Τζέι είναι υποχρεωμένος να τον ακολουθήσει. Το 1969 όμως κρύβει πολλά μυστικά κι εκπλήξεις.

Δευτέρα 16/7 – Τρίτη 17/7 - Τετάρτη 18/7
Μια Επικίνδυνη Μέθοδος
Αγγλογερμανική ταινία, σκηνοθεσία Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ με τους: Μάικλ Φασμπέντερ, Κίρα Νάιτλι, Βίγκο Μόρτενσεν, Βενσάν Κασέλ
Ο Ελβετός ψυχαναλυτής Καρλ Γιουνγκ αναλαμβάνει να κουράρει τη γοητευτική, σεξουαλικά καταπιεσμένη Σαμπίνα Σπίλρεϊν, η σχέση του με την οποία θα κλονίσει τις προσωπικές αλλά και τις επιστημονικές πεποιθήσεις του.

Πεμπτή 19/7
Πειρατές
Στους "Πειρατές" επιβιβαζόμαστε σε ένα ετοιμόρροπο καράβι με επικεφαλής έναν όχι ακριβώς πετυχημένο Πειρατή Καπετάνιο με πλούσια γενειάδα. Με ένα κουρελιάρικο πλήρωμα στην υπηρεσία του και φαινομενικά ανήξερος για τα ανυπέρβλητα εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει, ο Πειρατής Καπετάνιος έχει ένα όνειρο: να νικήσει τον Μαύρο Μπέλαμι και την Κάτλας Λιζ στην κούρσα για το βραβείο του Πειρατή της Χρονιάς. Είναι μια αναζήτηση που παρασύρει τους ήρωες από τις ακτές της εξωτικής Ματωμένης Νήσου μέχρι τους ομιχλώδεις δρόμους του Βικτωριανού Λονδίνου. Κάπου στη διαδρομή πολεμάνε με μια διαβολική βασίλισσα, ενώ συνεργάζονται με έναν ερωτοχτυπημένο νεαρό επιστήμονα, χωρίς ποτέ να χάσουν το στόχο τους: την περιπέτεια!
Παρασκευή 20/7 - Σαββατο 21/7 – Κυριακή 22/7
Επτά Μέρες Με Την Μέρλιν
Αγγλοαμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Σάιμον Κέρτις με τους: Μισέλ Γουίλιαμς, Κένεθ Μπράνα, Τζούλια Όρμοντ, Έντι Ρεντμάιν
Το 1956 ο νεαρός Κόλιν Κλαρκ αναλαμβάνει χρέη βοηθού σκηνοθέτη στην ταινία του Λόρενς Ολίβιε «Ο Πρίγκιπας και η Χορεύτρια» και αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση με την πρωταγωνίστρια Μέριλιν Μονρόε
Δευτέρα 23/7 – Τρίτη 24/7 - Τετάρτη 25/7
Νήσος 2
Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Αντώνης Αγγελόπουλος με τους: Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Μιχάλη Μαρίνο, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Ελένη Καστάνη, Δημήτρη Τζουμάκη
Ο χάρτης ενός χαμένου θησαυρού ενώνει ξανά τις τέσσερις εξουσίες του μικρού νησιού και βάζει τους κατοίκους του σε καινούργιες περιπέτειες.

Πεμπτή 26/7 - Παρασκευή 27/7 – Σαββατο 28/7 – Κυριακή 29/7
Σέρλοχ Χόλμς : Το Παιχνίδι Των Σκιών


Ο Σέρλοκ Χολμς ανέκαθεν ήταν ο εξυπνότερος άνθρωπος στον χώρο... μέχρι τώρα. Κι αυτό γιατί κυκλοφορεί ελεύθερος ένας νέος δαιμόνιος εγκληματικός εγκέφαλος - ο καθηγητής Μοριάρτι (Τζάρεντ Χάρις) - ο οποίος εκτός του ότι συναγωνίζεται επάξια τον Χολμς σε πνευματικό επίπεδο, διαθέτει μια εξαιρετικά σατανική πλευρά και απουσία συνείδησης, που του δίνει το πλεονέκτημα έναντι του πασίγνωστου ντετέκτιβ.
Οι Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. και Τζουντ Λο επιστρέφουν στους ρόλους του Σέρλοκ Χολμς και του δαιμόνιου συνεργάτη του, δρα Γουότσον, στην ταινία "Sherlock Holmes 2: Το Παινχνίδι των Σκιών"
Ο Γκάι Ρίτσι κάθεται ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη, ενώ δίπλα στους δυο ηθοποιούς θα δούμε τους Τζάρεντ Χάρις (τηλεοπτική σειρά "Mad Men", "The Curious Case of Benjamin Button") και την Σουηδέζα ηθοποιό Νούμι Ράπας, στον πρώτο της αγγλόφωνο ρόλο («The Girl with the Dragon Tattoo»).



Δευτέρα 30/7 – Τρίτη 31/7 - Τετάρτη 01/8



Ο Δεσμώτης Του Ιλίγγου (1958)
VERTIGO
του Άλφρεντ Χίτσκοκ
με τους Τζέιμς Στιούαρτ, Κιμ Νόβακ
[ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ]

Υπόθεση: Ενας αστυνομικός του Σαν Φρανσίσκο, ο Σκοτ Φέργκιουσον, φεύγει από το Σώμα λόγω της υψοφοβίας του. Ένας παλιός του φίλος και εφοπλιστής, τον προσλαμβάνει για να παρακολουθεί την νευρωτική, με τάσεις αυτοκτονίας, γυναίκα του, Μαντλέν (η Κιμ Νόβακ ξανθιά). Ο αστυνομικός την ερωτεύεται, αλλά αδυνατεί να την σώσει όταν αυτή επιχειρεί ένα πήδημα θανάτου από... ψηλά. Καιρό μετά, κι ενώ προσπαθεί να ξεφύγει από τις εμμονές του, θα ξανασυναντήσει την νεκρή του αγάπη στο πρόσωπο της μελαχρινής Τζούντι (η Κιμ Νόβακ σε διπλό ρόλο).

Πεμπτή 02/8 - Παρασκευή 03/8 – Σαββατο 04/8 – Κυριακή 05/8
La Dalicatesss
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Νταβίντ Φενκινός, Στεφάν Φενκινός με τους: Οντρέ Τοτού, Αριάν Ασκαρίντ, Φρανσουά Νταμιέν
Χάνοντας τον άντρα της σε δυστύχημα, η νεαρή Ναταλί θα αφοσιωθεί αποκλειστικά στη δουλειά της. Ώσπου μια μέρα, ύστερα από τρία χρόνια, θα φιλήσει –ανεξήγητα– έναν συνάδελφό της.



Δευτέρα 06/8 – Τρίτη 07/8 - Τετάρτη 08/8
Οι Άθικτοι
Το σενάριο βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Φιλίπ, ενός πλούσιου αριστοκράτη, ο οποίος έχοντας μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο, επιλέγει για βοηθό του στην καθημερινότητα, τον Ντρίς, τον πιο απρόσμενο υποψήφιο, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες στα προάστια του Παρισιού.
Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και παρόλες τις διαφορές τους οι πρωταγωνιστές μοιράζονται μια αληθινή φιλία, κωμική και δυνατή, χαρίζοντας γέλιο αλλά και γνήσια συγκίνηση, με ένα θέμα που εκ πρώτης όψεως μόνο αστείο δεν φαντάζει.
Οι «Άθικτοι» είναι μια ταινία για τη φιλία, για τη χαρά της ζωής και το άνοιγμα σε νέους κόσμους και εμπειρίες, ακόμη και μετά από μια μεγάλη ανατροπή στη ζωή!
Η ταινία, θεωρείται ήδη παγκόσμια επιτυχία. Μόνο στη Γαλλία, έχει κερδίσει την 3η θέση στο Γαλλικό Box Office όλων των εποχών, πλησιάζοντας τα 15 εκατομμύρια εισιτήρια, μέσα σε 12 μόλις εβδομάδες προβολής !!








Πέμπτη 09/8 – Παρασκευή 10/8
Dark Shadows


Το 1752, ο Τζόσουα και η Ναόμι Κόλινς, μαζί με τον γιο τους Μπαρνάμπας, αποφασίζουν να μετοικίσουν, από το Λίβερπουλ της Αγγλίας, στην Αμερική. Ακόμα κι ένας ωκεανός, όμως, δεν είναι αρκετός, για να δραπετεύσουν από την κατάρα που καταδιώκει την οικογένεια τους. Δυο δεκαετίες μετά, ο Μπαρνάμπας (Τζόνι Ντεπ) έχει τον κόσμο στα πόδια του… ή τουλάχιστον την πόλη του Κόλινσπορτ, στο Μέιν. Άρχοντας της έπαυλης των Κόλινγουντ, ο Μπαρνάμπας είναι πλούσιος, πανίσχυρος και ένας ακαταμάχητος πλέιμποϊ… μέχρι που κάνει το μεγάλο λάθος να ραγίσει την καρδιά της Αντζελίκ Μπουσάρ (Έύα Γκριν). Μάγισσα, με κάθε σημασία της λέξης, η Αντζελίκ τον καταδικάζει σε μια μοίρα χειρότερη από τον θάνατο: τον μεταμορφώνει σε βρικόλακα και μετά τον θάβει ζωντανό. Δυο αιώνες μετά, ο Μπαρνάμπας ελευθερώνεται κατά λάθος από τον τάφο του, και βγαίνει στο 1972, έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από τον δικό του. Επιστρέφει στην Έπαυλη των Κόλινγουντ, μόνο για να ανακαλύψει ότι η περιουσία του είναι κατεστραμμένη. Τα δυσλειτουργικά απομεινάρια των Κόλινς, δεν έχουν πολύ καλύτερη τύχη, καθώς ο καθένας του έχει τα δικά του σκοτεινά μυστικά. Η μητριαρχική φιγούρα των Κόλινς, η Ελίζαμπεθ Κόλινς Στόνταρντ (Μισέλ Φάιφερ) έχει καλέσει την ψυχίατρο, Δρ. Τζούλια Χόφμαν (Έλενα Μπόμαν Κάρτερ), για να βοηθήσει με τα προβλήματα της οικογένειας της. Στην έπαυλη μένουν, επίσης, ο αδερφός της Ελίζαμπεθ, Ρότζερ Κόλινς (Τζόνι Λι Μίλερ), η θρησκευόμενη έφηβη κόρη της, Κάρολιν Στόνταρντ (Κλόι Μόρετζ) και ο δεκάχρονος γιος του Ρότζερ, Ντέιβιντ Κόλινς (Γκιούλιβερ ΜακΓκράθ).







Παρασκευή 10/8 – Σαββατο 11/8 – Κυριακή 12/8
ΤενΤεν


Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ με τους: Τζέιμι Μπελ, Άντι Σέρκις, Ντάνιελ Κρεγκ, Σάιμον Πεγκ
Όταν κατά λάθος φτάνει στα χέρια του Τεν Τεν η ρεπλίκα ενός ιστιοφόρου του 17ου αιώνα, εκείνος θα βρεθεί στο στόχαστρο ενός αδίστακτου συλλέκτη. Αναζητώντας την αιτία, ο νεαρός δημοσιογράφος θα γνωρίσει τον καπετάνιο Χάντοκ, θα μάθει την ιστορία του «Μονόκερου» και θα φτάσει μέχρι τα πέρατα του κόσμου

Δευτέρα 13/8 – Τρίτη 14/8 - Τετάρτη 15/8
Άδικός Κόσμος

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Φίλιππος Τσίτος με τους: Αντώνη Καφετζόπουλο, Θεοδώρα Τζήμου, Χρήστο Στέργιογλου
Ένας προανακριτής της αστυνομίας, στην προσπάθειά του να σώσει έναν άδικα κατηγορούμενο, σκοτώνει κατά λάθος έναν εκβιαστή. Οι σχέσεις του με τους μάρτυρες του εγκλήματος θα περιπλακούν επικίνδυνα όταν στη μέση μπουν η απληστία και ο έρωτας.



Πεμπτή 16/8 - Παρασκευή 17/8 – Σαββατο 18/8 – Κυριακή 19/8
Ο Έρωτας Του Φεγγαριού




του Ουές Άντερσον
με τους Έντουαρντ Νόρτον, Μπρους Ουίλις, Μπιλ Μάρεϊ, Φράνσες ΜακΝτόρμαντ, Τίλντα Σουίντον, Τζέισον Σβάρτσμαν, Μπομπ Μπάλαμπαν, Τζάρεντ Γκίλμαν, Κάρα Χέιγουορντ
Υπόθεση:
Η ιστορία εκτυλίσσεται στη δεκαετία του ’60 και μιλάει για το ερωτικό σκίρτημα δύο παιδιών που αποφασίζουν να το σκάσουν από την παραθαλάσσια πόλη τους στη Νέα Αγγλία, προκαλώντας αναστάτωση και κινητοποιώντας τις τοπικές αστυνομικές αρχές, που αρχίζουν να αναζητούν το ανήλικο ζευγάρι.
Δευτέρα 20/8 – Τρίτη 21/8 - Τετάρτη 22/8
Safe

 ‘Ενας πρώην επίλεκτος πράκτορας αναλαμβάνει μια διπλή αποστολή:
Να σώσει μια Κινέζα που έχει απαχθεί και παράλληλα να ξεγελάσει τους
απαγωγείς, τη ρώσικη μαφία αλλά και διεφθαρμένους αξιωματούχους της
πόλης της Νέας Υόρκης.
Σκηνοθεσία ΜΠΟΑΖ ΓΙΑΚΙΝ (Remember The Titans)
Cast ΤΖΕΪΣΟΝ ΣΤΕΪΘΑΜ, ΚΑΘΡΙΝ ΤΣΑΝ, ΚΡΙΣ ΣΑΡΑΝΤΟΝ
Ημερομηνία 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
\

Πεμπτή 23/8 - Παρασκευή 24/8

 Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων
Ice Age 4 

Η αγαπημένη παρέα της "Εποχής των Παγετώνων" επιστρέφει με μια νέα, συναρπαστική και γεμάτη γέλιο τρισδιάστατη περιπέτεια. Η τελευταία προσπάθεια του Σκρατ να θάψει το βελανίδι του καταλήγει στο κέντρο της Γης, προκαλώντας  σεισμική δραστηριότητα τέτοιου μεγέθους, λες και η Μητέρα Φύση αποφάσισε να ανακαινίσει ολόκληρο τον πλανήτη. Η κίνηση των ηπείρων ωθεί τον Μάνι, τον Σιντ και τον Ντιέγκο στη θάλασσα, χωρίζοντάς τους από την υπόλοιπη παρέα. Το τρίο ξεκινά μια επική θαλάσσια περιπέτεια, που θα τους οδηγήσει σε ηρωικές πράξεις, πέρα από κάθε προηγούμενο. Στο μεγάλο αυτό ταξίδι της επιστροφής, έρχονται αντιμέτωποι με εξωτικά θαλάσσια πλάσματα, πειρατές και ανακαλύπτουν έναν νέο κόσμο



Σαββατο 25/8 – Κυριακή 26/8 - Δευτέρα 27/8
Το Κορίτσι Με Το Τατουάζ

Ο Μίκαελ Μπλόμκβιστ, ένας μεγαλόσχημος δημοσιογράφος με βεβαρημένο παρελθόν, αναλαμβάνει για λογαριασμό ενός ηλικιωμένου βιομήχανου να εξιχνιάσει την υπόθεση εξαφάνισης της 16χρονης ανιψιάς του, η οποία χρονολογείται πριν από 40 περίπου χρόνια. Κι ενώ στην πορεία αρχίζει να ανακαλύπτει πως η ιστορία της οικογένειας του βιομήχανου είναι σπαρμένη με μια πληθώρα ανομολόγητων μυστικών, η Λίσμπεθ Σάλαντερ, μια εκκεντρική hacker με punk attitude και συχνά προβλήματα με το νόμο, αποφασίζει να του προσφέρει μια αναπάντεχη χείρα βοηθείας...
Με ακόμη νωπές τις αναμνήσεις από τον εμπορικό και καλλιτεχνικό θρίαμβο του οσκαρικού "The Social Network", ο Ντέιβιντ Φίντσερ έβαλε πλώρη για ένα ακόμημεγαλεπήβολο σχέδιο: το αγγλόφωνο remake της πρώτης εκ των ταινιών της πολυσυζητημένης νεονουάρ τριλογίας "Millennium". Βασισμένη στο ομότιτλο best sellerεκδοτικό φαινόμενο του -πρόωρα χαμένου- Σουηδού συγγραφέα και δημοσιογράφουΣτιγκ Λάρσον, η ταινία αποτελεί, εκτός των άλλων, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον 49χρονο Αμερικανό σκηνοθέτη να επιστρέψει δριμύτερος στα ανήλιαγα, υπερβίαια μονοπάτια του "Seven" και του "Fight Club". Δυο φιλμ, τα οποία αποτελούν κατά γενική ομολογία τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του

Τρίτη 28/8 - Τετάρτη 29/8 - Πεμπτή 30/8Παρασκευή 31/8
Ο Άνθρωπος Που Γνώριζε Πολλά


Στη διάρκεια ενός ταξιδιού για ένα ιατρικό συνέδριο, ο γιατρός Μεπν ΜακΚένα, η σύζυγος του Τζο ΜακΚένα, και ο νεαρός γιος τους Χανκ, αποφασίζουν να επισκεφτούν κι άλλες γειτονικές περιοχές του Μαρόκο. Με ένα μαχαίρι στην πλάτη του, ο γάλλος Λουί Μπερνάρντ, μεταμφιεσμένος ως Άραβας, πλησιάζει τον Μπεν και του ψιθυρίζει ότι σχεδιάζεται απόπειρα δολοφονίας ενός πολιτικού προσώπου στο Λονδίνο. Ο Μπεν είναι διστακτικός, δε θέλει να δώσει τις πληροφορίες που έχει στις αρχές, γιατί ταυτόχρονα έχει απηχθεί ο γιος τους από ένα ζευγάρι που επίσης γνώρισαν στο ταξίδι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου