Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Τα λαζάνια ξετρέλαναν την.... Όπρα Γουίνφρει

Μεγάλη φήμη στο εξωτερικό έχει πλέον αποκτήσει η δημοφιλής μαγείρισσα που κατάγεται από τη γειτονική Ναύπακτο, Μαρία Λόη. Η πιο τελευταία της κατάκτηση είναι μία εξαιρετική και δελεαστική της συνταγή για σπιτικά λαζάνια ψημένα στο φούρνο (στη σχάρα) η οποία φιγουράρει πρώτη πρώτη στο σάιτ της διάσημης Αμερικανίδας τηλεπαρουσιάστριας Όπρα Γουίνφρει.
Η Όπρα όπως όλοι γνωρίζουμε, θεωρείται μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες και σπουδαίες περσόνες της τηλεόρασης στον κόσμο με τις εκπομπές και τα σώου της να σαρώνουν από πλευράς ακροαματικότητας οπότε αντιλαμβάνεστε ότι η συνταγή της Μαρίας Λόη θα γίνει ανάρπαστη! Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η Μαρία Λόη εξήγησε πώς έγινε η επαφή με την Όπρα ενώ περιέγραψε αναλυτικά και τη συγκεκριμένη συνταγή της.
«Είχε έρθει στο εστιατόριο μου στη Νέα Υόρκη η αρχισυντάκτρια της Όπρα Γουίνφρει» ανέφερε η κυρία Λόη, «στην Αμερική έχει γίνει μόδα το μπάρμπεκιου και οι πάντες προσπαθούν να μάθουν διαφορετικές συνταγές για μπάρμπεκιου. Όταν λοιπόν μας σύστησαν εκείνη με ρώτησε τι καινούριο και διαφορετικό μπορώ να κάνω εκτός από το να ρίξω ένα κομμάτι κρέας και να το ψήσω. Τότε της απήντησα ότι μπορώ να κάνω μακαρόνια.
Την κάλεσα στην κουζίνα μου και είδε ότι δεν χρησιμοποιώ ταψί. Έψησα τα φύλλα από τα λαζάνια και στη συνέχεια πήρα τη σάλτσα από τα ζυμαρικά μας. Έβαλα μέσα ανθότυρο, βασιλικό, φέτα και με αυτό τον τρόπο η αρχισυντάκτρια της Όπρα είδε και τα υλικά που χρησιμοποιούμε στην ελληνική κουζίνα.
Τοποθέτησα τη σάλτσα ανάμεσα από τα φύλλα και κατόπιν πρόσθεσα από πάνω τυρί φέτα και λίγο ελληνικό ελαιόλαδο. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της συνταγής μου η αρχισυντάκτρια της Όπρα και δύο φίλες της ήταν από πάνω μου και παρακολουθούσαν, μάλιστα την ώρα που «συναρμολογούσα» τα λαζάνια είχαν στην κυριολεξία γουρλώσει τα μάτια τους. Όταν δοκίμασε τέλος τα σπιτικά λαζάνια ψημένα στη σχάρα ξετρελάθηκε, της άρεσε τόσο πολύ που μου ζήτησε να της φτιάξω ένα πακέτο για να το πάρει μαζί της στο σπίτι».
Η Μαρία Λόη που ήταν η τηλεοπτική μαγείρισσα στην πρωινή εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο Mega και μέχρι πρότινος διατηρούσε ταβέρνα στην παραλία της Ναυπάκτου, δήλωσε ακόμα στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι η διαδικτυακή εκπομπή μαγειρικής που έχει «σκίζει» καθώς κι ότι στις 18 Ιουνίου την έχει καλέσει στο ραδιόφωνο η «αυθεντία» στο χώρο της εστίασης στις ΗΠΑ Μάρθα Στιούαρτ για συνέντευξη. Επίσης δεν αποκλείεται να πάει καλεσμένη με τα λαζάνια της και στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρει.
Να σημειωθεί τέλος ότι η Ελληνίδα σεφ, Μαρία Λόη πλέον ζει και εργάζεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ενώ οι περίφημες και νοστιμότατες συνταγές της έφτασαν μέχρι και στην κουζίνα του Προέδρου Ομπάμα στο Λευκό Οίκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου