Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Κύκλωμα είχε κάνει το "Ελευθέριος Βενιζέλος" ξέφραγο αμπέλι


Σε ξέφραγο αμπέλι είχαν μετατρέψει τον διεθνή Αερολιμένα "Ελευθέριος Βενιζέλος", ολόκληρο κύκλωμα αποτελούμενο απο έναν αλλοδαπό που ήταν σε αρχηγική θέση και δύο έλληνες υπαλλήλους του αεροδρομίου.
Το κύκλωμα έφερνε παράνομα στην Ελλάδα μετανάστες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του αεροδρομίου στην Αθήνα, ενώ συνελήφθησαν άλλοι πέντε αλλοδαποί που επιχειρούσαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα.
Όλες οι συλλήψεις έγιναν στους χώρους του αεροδρομίου και ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος είναι ένας 45 αλλοδαπός υπήκοος Ιράν.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το κύκλωμα, κατά το τελευταίο τουλάχιστον επτάμηνο, προμήθευε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης αλλοδαπούς και τους μετέφερε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εκεί τους παραλάμβαναν οι δύο (2) ημεδαποί υπάλληλοι του Αερολιμένα, οι οποίοι τους οδηγούσαν στις πύλες εξόδου, μέσω σημείων διέλευσης που χρησιμοποιούνται μόνο από υπαλλήλους του Αερολιμένα, χρησιμοποιώντας τις προσωπικές τους μαγνητικές κάρτες πρόσβασης για το άνοιγμα των θυρών ασφαλείας, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τους αστυνομικούς ελέγχους. Οι δύο υπάλληλοι για κάθε διακινούμενο αλλοδαπό εισέπρατταν το ποσό των -500- ευρώ.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :
• Πέντε (5) πλαστά διαβατήρια Βουλγαρικών Αρχών, με αντίστοιχες ηλεκτρονικές κάρτες επιβίβασης, με προορισμό Ευρωπαϊκή χώρα.
• Δύο (2) ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου υπαλλήλων Αεροδρομίου
• Το χρηματικό ποσό των -3.840- ευρώ.
• Εννέα 9) κινητά τηλέφωνα.
• Δύο (2) Τραπεζικές κάρτες.
• Χειρόγραφες σημειώσεις αεροπορικών πτήσεων.
• Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου