Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ιωάννα Ντέντη την λένε…

Επειδή η πρώτη ερώτηση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι «ποια είναι αυτή πάλι;», ξεκινήσαμε με την απάντηση. Εσύ δεν τη θυμάσαι, εμείς δεν την είχαμε ξεχάσει.
Πώς είναι αυτό το εκνευριστικό; Α, ναι “τα ‘λεγα εγώ”. Ναι, τα έλεγα. Από τότε που την είδα για πρώτη φορά στην οντισιόν του πρώτου (και σαφώς καλύτερου) Next Top Model στο Λαγονήσι. Τότε, ανάμεσα σε 300 περίπου άλλες φιλόδοξες κοπέλες που είτε είχαν τα φόντα για να περπατήσουν σε πασαρέλες ή απλώς την εμμονή (ή τη λανθασμένη παρότρυνση των ξεροσταλιασμένων και αγχωμένων γονέων τους) για να το πετύχουν, η Ιωάννα Ντέντη ξεχώριζε. Μπορεί να μην ήταν αρκετά ψηλή και εξαιρετικά classy όπως η μετέπειτα νικήτρια Σεράινα ή να μην είχε το killer instinct της Δήμητρας Αλεξανδράκη, αλλά μου έκανε αρκετά προσηλωμένη στο στόχο της.

Μάτι που έκοβε, σώμα που τσάκιζε και ευγένεια που σε αφόπλιζε. Τρία στοιχεία που δεν ξέρω αν σε κάνουν Super Model, αλλά σε ένα χώρο όπου ανθίζουν κάθε είδους φυτά, σε κάνουν αρκετά συμπαθητική, αρκετά φιλική προς το περιβάλλον (σχεδιαστές, φωτογράφους, δημοσιογράφους κλπ.). Μετρημένη (συγκριτικά και σχετικά με άλλα δείγματα πάντα), όχι πολύ πεπεισμένη ότι μπορούσε να φτάσει ψηλά σε αυτό το talent – beauty show του ΑΝΤ1, χαμογελαστή και γενικώς με όλα τα καλά του Θεού, κάτι που μπορείς να διαπιστώσεις και στις φωτογραφίες, δεν χρειάζεται να στα γράφω εγώ.
Όπως εξελίχθηκαν στη συνέχεια τα πράγματα, η Ιωάννα δεν κατάφερε να κερδίσει στο Next Top Model (λογικό, αφού με κάτι λιγότερο από 170 εκατοστά, υπολειπόταν ύψους για τα στάνταρ που έχουν θέσει οι ειδικοί στο συγκεκριμένο χώρο των ντεφιλέ και της μόδας), αλλά το ότι έφτασε μέχρι την τελική τετράδα, ήταν κάτι που προσωπικά δεν μου προκάλεσε καμία έκπληξη, κανένα σοκ. Καλά, καλά ούτε οι φωτογραφίες που προέκυψαν πρόσφατα από το Μαϊάμι και τη φωτογράφησή της στο περιοδικό Tank δεν είναι breaking news.

 
“Καλά, ρε μεγάλε” θα πεις, “ποια νομίζεις ότι είναι αυτή η Ντέντη;”. Καμία δεν είναι. Μάλλον, καμία που κάνει κάτι το τόσο τρομερό, ώστε να πρέπει να αλλάξεις κάτι στη ζωή σου για να ακολουθήσεις τα βήματά της στη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται πλέον το τελευταίο διάστημα μετά την επιτυχημένη επίσης προσπάθεια σε επιδείξεις και φωτογραφήσεις στην Τουρκία και το Μιλάνο. Όμως, εκείνη κάνει αυτό που μπορεί και το κάνει καλά, πιθανότατα καλύτερα και από όσο περίμενε, όταν την έπεισε ένας Αμερικανός φωτογράφος να αφήσει το ψητοπωλείο όπου δούλευε και να δοκιμάσει την τύχη της στο μόντελινγκ.
Και σε αντίθεση με άλλες ελληνικές περιπτώσεις, όπου επιχείρησαν να ανεβάσουν μετοχές και κασέ με γυμνές φωτογραφήσεις σε ελληνικά περιοδικά ακόμη και σε δύο διαφορετικά τον ίδιο μήνα, η Ιωάννα ήταν αρκετά διακριτική στα όσα μας έδειξε, όσο βρισκόταν εντός ελληνικών συνόρων. Κάτι λίγες λήψεις στο Maxim, λίγο Nitro και τις «εργασίες» με το Next Top Model. Τώρα, που βρίσκεται εκεί στο μεταναστευτικό κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού κυκλοφορεί περισσότερο ελεύθερη και λιγότερο ντυμένη.
Και τα δύο είναι μεγάλες νίκες. Το πρώτο για εκείνη, το δεύτερο για εμάς.

 
Keep walking και keep watching δηλαδή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου