Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ....Μπαράζ προαγωγών Πασόκων

Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια επιβολής του κομματικού κράτους στη Δημόσια Διοίκηση

Στα «μουλωχτά», μια μόλις ημέρα πριν από την απαγόρευση κάθε υπηρεσιακής μεταβολής, λόγω εκλογών, το ΠΑΣΟΚ προώθησε σε θέσεις αναπληρωτών διευθυντών ημετέρους που -σε καμία περίπτωση- δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για το συγκεκριμένο αξίωμα. Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια επιβολής του κομματικού κράτους στη Δημόσια Διοίκηση με αδιαφανείς όρους που προσβάλλουν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.
Πράγματι, προκειμένου να αναρριχηθούν στη δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία «πράσινοι» μανδαρίνοι παραβιάστηκε κατάφωρα κάθε έννοια αξιοκρατίας, καθώς δεν προήχθησαν στις επίζηλες θέσεις στελέχη του Δημοσίου που έφεραν μεγαλύτερο βαθμό απ’ αυτούς που -ελέω ΠΑΣΟΚ- προτιμήθηκαν τελικά.
Η όλη διαδικασία είναι τυπικά και ουσιαστικά έωλη αφού ανέθεσαν καθήκοντα αναπληρωτού διευθυντή σε υπαλλήλους που κατείχαν τον βαθμό Γ’, ενώ υπήρχαν συνάδελφοί τους που έφεραν τον βαθμό Β’.
Σύμφωνα με καταγγελίες των αποκλεισμένων, πρόκειται για πρωτοφανή μεθόδευση καθώς η προαγωγή των ημετέρων έγινε με αναδρομική ισχύ από 26-1-2012. Ετσι, όπως έλεγαν τα «παιδιά» του ΠΑΣΟΚ εξασφαλίζουν επιπλέον μοριοδότηση σε περίπτωση που διεκδικήσουν θέσεις γενικών διευθυντών ή διευθυντών.
Στην ουσία δηλαδή το «πράσινο» παρακράτος ετοιμάζει την επόμενη μέρα στο Ελληνικό Δημόσιο τοποθετώντας ανθρώπους του σε νευραλγικά πόστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ως κύριος λόγος για την επιλογή των συγκεκριμένων ατόμων, που έχουν καταθέσει προ πολλού τα διαπιστευτήριά τους στην Ιπποκράτους δηλώνοντας την πίστη τους στις αρχές του κόμματος, είναι η επίκληση «υπηρεσιακών αναγκών».
Ως συνήθως το «κακό» παράδειγμα για τη χειραγώγηση του κρατικού μηχανισμού έδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που υποτίθεται ότι είναι θεματοφύλακας της αξιοκρατίας.
Με συνοπτικές διαδικασίες και αποφάσεις που φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του αρμόδιου υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια ανατέθηκαν σε υπαλλήλους με βαθμό Γ’ οι θέσεις αναπληρωτού διευθυντού στη Διεύθυνση Κρατικών Αυτοκινήτων και επικοινωνιών και αναπληρωτού διευθυντού στη Διεύθυνση Οικονομικού του οικείου υπουργείου.
Φυσικά, για να ανέλθουν οι συγκεκριμένοι στα πόστα - "κλειδιά", βρέθηκαν εκτός διαδικασίας με το "έτσι θέλω" υπάλληλοι με υψηλότερο βαθμό, μεγαλύτερη εμπειρία και κυρίως με πολύ περισσότερα προσόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου