Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΟΜΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βόλεϊ: 4ο Πασχαλινό Τουρνουά 3x3
            Στην τέταρτή του χρονιά έφτασε αισίως το πασχαλινό τουρνουά βόλεϊ 3x3 που διοργανώνει η Ομόνοια Ναυπάκτου και πλέον αποτελεί θεσμό στις πασχαλινές αθλητικές εκδηλώσεις της περιοχής. Το τουρνουά όπως κάθε χρόνο έγινε Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη (10 και 11 Απριλίου 2012).
            Συνολικά συμμετείχαν 29 ομάδες, από τις οποίες 15 διαγωνίστηκαν στο τουρνουά των ανδρών και 14 στο τουρνουά των γυναικών. Μπορεί να υπήρχε μικρή απώλεια στον αριθμό των συμμετεχόντων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο αυτή  αντισταθμίστηκε από το ανεβασμένο επίπεδο των αγώνων σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις.
            Στο τουρνουά των γυναικών την έκπληξη έκαναν οι Καλαφάτη-Νικοπούλου-Τσούση που πήραν μια θέση στην τετράδα αποκλείοντας τις πατρινές Σταματοπούλου-Σωτηροπούλου-Καραγιάννη στο τάι μπρέικ. Στα ημιτελικά όμως είχαν να αντιμετωπίσουν τη δεύτερη ομάδα από την Πάτρα, τις Πρίφτη-Χαΐτογλου-Μαυροθαλασσίτη, που ήταν σαφώς καλύτερες και με 21-14, 21-18 πήραν θέση στον τελικό κερδίζοντας 2-0 σετ. Στον δεύτερο ημιτελικό οι περσινές πρωταθλήτριες Σχίζα-Πατακοπούλου Μαρ.-Πατακοπούλου Μοσ. νίκησαν πιο εύκολα από ότι αναμενόταν τις Αρβανίτη-Φαφουτάκη-Κανέλλου με 2-0 σετ (21-15, 21-13).
            Ωραίο παιχνίδι έγινε στον τελικό ανάμεσα στις δύο φιναλίστ. Οι έξι κοπέλες πρόσφεραν όμορφο θέαμα κυνηγώντας όλες τις φάσεις με τις Πρίφτη-Χαΐτογλου-Μαυροθαλασσίτη στην πρώτη τους συμμετοχή στο τουρνουά να είναι πολύ ανταγωνιστικές. Πιο έμπειρες στη διοργάνωση οι Σχίζα-Πατακοπούλου Μαρ.-Πατακοπούλου Μοσ. πήραν το πρώτο σετ 21-17 και κατάφεραν να κάμψουν στο τέλος την αντίσταση της πατρινής ομάδας στο δεύτερο σετ και να το πάρουν με 24-22 διατηρώντας την πρώτη θέση του τουρνουά για μια ακόμα χρονιά.
            Στο τουρνουά των ανδρών οι Κόκκαλης-Παύλου-Κομάνι ευνοήθηκαν από την κλήρωση και πέρασαν με σχετική ευκολία στα ημιτελικά. Εκεί είχαν να αντιμετωπίσουν τους Σταματόπουλο-Κανά-Χασάπη, προπονητή και παίκτες του Ερμή Πάτρας που φέτος κέρδισε την άνοδο για την Α2 Εθνική κατηγορία. Μεγάλο το άγχος από τους μικρούς, εύκολο το παιχνίδι για τους πατρινούς που με 21-10, 21-6 πήραν τη νίκη και το ένα εισιτήριο για τον τελικό. Στον δεύτερο ημιτελικό οι Γραββάνης-Τσούσης-Μπέκος δυσκόλεψαν στο πρώτο σετ τους Ντόντη-Γιαννόπουλο Ν.-Γιαννόπουλο Σ. όμως τελικά το έχασαν με 21-17 ενώ στο δεύτερο σετ δεν μπόρεσαν να είναι ανταγωνιστικοί και ηττήθηκαν με 21-9, δίνοντας στα παιδιά από τη Πάτρα την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρωτιά στον τελικό.
            Ο τελικός ήταν μια διαφήμιση του βόλεϊ. Οι Σταματόπουλος-Κανάς-Χασάπης βασιζόμενοι στα τελειώματα στο φιλέ των Κανά και Χασάπη πήραν το πρώτο σετ 21-15. Οι Ντόντης-Γιαννόπουλος Ν.-Γιαννόπουλος Σ. όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Πίεσαν στο σερβίς χαλώντας τις πρώτες μπάλες των αντιπάλων, έπαιξαν έξυπνα στην επίθεση κάνοντας περισσότερα πλασαρίσματα από ότι δυνατές επιθέσεις και έστειλαν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ παίρνοντας τα σετ με 13-21. Αμφίρροπο εξελίχθηκε το τρίτο σετ. Οι Σταματόπουλος-Κανάς-Χασάπης πήραν προβάδισμα μέχρι και τεσσάρων πόντων όμως οι Ντόντης-Γιαννόπουλος Ν.-Γιαννόπουλος Σ. έβρισκαν λύσεις και έμεναν κοντά στο σκορ ισοφαρίζοντας σε 14-14. Η εμπειρία των Σταματόπουλου-Κανά-Χασάπη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο φινάλε με το σετ να πηγαίνει σε αυτούς με 16-14 και τους Ντόντη-Γιαννόπουλο Ν.-Γιαννόπουλο Σ. να περιορίζονται στη δεύτερη θέση.
            Παράλληλα με τα τουρνουά γυναικών και ανδρών έγινε και αυτό των παγκορασίδων, για κορίτσια γεννημένα από το 1996 και μετά. Οι Πέτσα-Κότσιαλου-Δημοπούλου νίκησαν στα ημιτελικά τις Ράμμου-Τζουμέρκα-Θεοδωροπούλου 2-0 σετ και πέρασαν στον τελικό. Εκεί είχαν να αντιμετωπίσουν τις Διονυσοπούλου-Σταυροπούλου-Σιτοκωνσταντίνου που για να φτάσουν στον τελικό είχαν κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στις Παπακωστοπούλου-Βλαχογιάννη-Τουμπάνου τις οποίες και κέρδισαν με 2-0 σετ.
            Στον τελικό οι Διονυσοπούλου-Σταυροπούλου-Σιτοκωνσταντίνου πήραν εύκολα το πρώτο σετ με 21-9 ενώ παρότι δυσκολεύτηκαν αρχικά πήραν και το δεύτερο σετ με 21-18 κατακτώντας την πρώτη θέση.
            Αυτό ήταν το πρώτο τουρνουά της Ομόνοιας Ναυπάκτου για το 2012. Στον προγραμματισμό του συλλόγου υπάρχει πλούσια αθλητική δραστηριότητα για τους καλοκαιρινούς μήνες περνώντας πλέον στην παραλία και το beach volley. Ο σύλλογος σχεδιάζει τη λειτουργία για τρίτη χρονιά τμήματος εκμάθησης beach volley  κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Στα τμήματα αυτά (για τα οποία ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον με δηλώσεις συμμετοχής) προχωρημένοι και αρχάριοι, ενήλικοι ή μη θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά του δημοφιλούς αυτού αθλήματος παραλίας.
            Η διοίκηση της Ομόνοιας και η επιτροπή της διοργάνωσης του πασχαλινού τουρνουά δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν όλους όσους εθελοντικά βοήθησαν στην διεκπεραίωση της εκδήλωσης, όπως και την επιτροπή και το προσωπικό του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου για την παραχώρηση του κλειστού, τις διευκολύνσεις τους όποτε αυτό χρειάστηκε και την υπομονή τους τις δύο ημέρες του τουρνουά.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου