Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Αλλες τρεις ιερόδουλες με AIDS

Αλλες τρεις ιερόδουλες βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV, κατά τους υγειονομικούς ελέγχους που συνεχίζονται από τις κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο κέντρο της Αθήνας, σε οίκους ανοχής, σε υπαίθριους χώρους όπου εκδίδονται γυναίκες και σε καταλύματα μεταναστών.
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, κατά τους υγειονομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν σε 24 ιερόδουλες που εκδίδονται σε υπαίθριους χώρους, διαπιστώθηκαν δύο εκδιδόμενες Ελληνίδες και μία ακόμη βουλγαρικής καταγωγής, οι οποίες ήταν θετικές στον ιό του AIDS.
Τα κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζουν τους ελέγχους σε οίκους ανοχής, σε υπαίθριους χώρους με εκδιδόμενα άτομα, και καταλύματα μεταναστών. Με βάση τη νέα υγειονομική διάταξη, οι κινητές μονάδες επιτηρούν υγειονομικά από σήμερα και το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα Αττικής.
Όπως έγινε γνωστό από τους υπεύθυνους του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι υγειονομικοί έλεγχοι στους οίκους ανοχής εξελίσσονται ομαλά και δεν έχει παρουσιαστεί κανένα κρούσμα άρνησης στον επιβαλλόμενο έλεγχο.
Αναφορικά με την 21χρονη ιερόδουλο που εντοπίσθηκε την προηγούμενη εβδομάδα θετική στον ιό του ΑIDS, το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει:
«Δημοσιοποιήθηκε η διεύθυνση του οίκου ανοχής από το ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή ήταν αδύνατη η ιχνηλάτηση των πιθανώς απροφύλακτων επαφών της συγκεκριμένης εργαζόμενης. Μετά δε τη γνωστοποίηση αυτή, έχουν απευθυνθεί στην τηλεφωνική γραμμή για το AIDS και στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., πάνω από 700 που είχαν κατά δήλωσή τους απροφύλακτη επαφή με την ανωτέρω εργαζόμενη, προκειμένου να λάβουν οδηγίες λόγω πιθανής έκθεσής τους στον ιό HIV.
Στο 60% αυτών έχει συστηθεί να απευθυνθούν στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων για περαιτέρω διερεύνηση. Για τρία άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή τις τελευταίες 72 ώρες με την ως άνω εργαζόμενη, κρίθηκε από τους γιατρούς των Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ότι θα πρέπει να λάβουν προφυλακτική αγωγή, προκειμένου να αποφύγουν τη νόσηση».
Έως σήμερα έχουν ελεγχθεί υγειονομικά από το ΚΕΕΛΠΝΟ και χώροι όπου οι συνθήκες διαβίωσης μπορεί να προκαλέσουν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία ή για την υγεία των διαμενόντων εκεί, σε οκτώ πολυκατοικίες, και βρέθηκαν σε έντεκα διαμερίσματα εκατόν δέκα πέντε αλλοδαποί, από τους οποίους τριάντα εννέα στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.
Το κέντρο τονίζει ότι «με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση καθώς και τα πρόσφατα στοιχεία που έχει ανακοινώσει το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (αύξηση του AIDS στο γενικό πληθυσμό και ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση στον κλειστό πληθυσμό των χρηστών στο κέντρο της Αθήνας, η οποία ξεπερνά το 1250%)» εφιστά την προσοχή του γενικού πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου