Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Καψής: Δεν κάνουμε πίσω

«Το κλίμα για την Ελλάδα είναι βελτιωμένο» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Καψής: Δεν κάνουμε πίσω για τις μεταρρυθμίσεις
Ο κ. Καψής χαρακτήρισε μείζον εθνικό ζήτημα, το να εξακολουθήσει η κυβέρνηση να εκπέμπει μήνυμα αποφασιστικότητας και να δίνει την εικόνα ότι συνεχίζει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε να μη δημιουργείται η εντύπωση ότι η χώρα οπισθοχωρεί.
Παρουσιάζοντας έναν απολογισμό των επισκέψεων, της Άννας Διαμαντοπούλου στο Βερολίνο, των Τάσου Γιαννίτση και του συμβούλου του πρωθυπουργού, Γιώργου Παγουλάτου στην Ολλανδία και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη Φινλανδία για να παρουσιάσουν τις αλλαγές που έχει κάνει η Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως ήταν κοινή η διαπίστωση ότι το κλίμα για τη χώρα είναι πιο βελτιωμένο αλλά και πως είναι αναγκαίο να συνεχίσει η κυβέρνηση να στέλνει το μήνυμα ότι προχωρά στις μεταρρυθμίσεις, με αποφασιστικότητα.

Ο κ. Καψής προσδιόρισε, ως υποχρεώσεις της κυβέρνησης, έως το Πάσχα:

- τον προσδιορισμό των όρων και των προϋποθέσεων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από το Υπουργικό Συμβούλιο.

- τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για τη χρηματοδότηση των μεγάλων έργων από κοινοτικούς πόρους και την έναρξη της λειτουργίας του Ταμείου Εγγυήσεων για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

- την προεργασία για την περιστολή των δαπανών.

- την ψήφιση των νομοσχεδίων, που έχουν δρομολογηθεί και είναι βασικές υποχρεώσεις από το Μνημόνιο, κατανοώντας ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν τον Ιούνιο είναι σημαντικές.

«Ο πρωθυπουργός εντός της ημέρας θα ζητήσει εγγράφως από τους υπουργούς να τίθεται εις γνώση του Μεγάρου Μαξίμου οποιαδήποτε τροπολογία κατατίθεται, ενώ το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει και για τις υπουργικές αποφάσεις που αφορούν σε σημαντικά ζητήματα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι δυσαρεστημένος με τα κόμματα.

Αναφορικά με το θέμα της εφαρμογής του νόμου για τα ΑΕΙ, ο κ. Καψής ξεκαθάρισε ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει πλήρη εφαρμογή του νόμου.

«Η επιτροπή που αποφασίστηκε, στην πρόσφατη συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τον υπουργό, να συγκροτηθεί θα έχει ως αντικείμενο την εφαρμογή του νόμου, ενώ η εξαίρεση για την χρηματοδότηση των ΑΕΙ αφορά μόνο στον προϋπολογισμό του 2012, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και για τη μείωση των αποθεματικών τους, όπως ισχυρίζονται» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πριν από λίγο, έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές ότι ο κ. Παπαδήμος μίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Μπαμπινιώτη και επανέλαβε ότι ο ρόλος της επιτροπής είναι συγκεκριμένος και ότι η χρηματοδότηση αφορά μόνο στο 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου