Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΟΜΟΝΟΙΑ: "ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ... ΡΟΔΙΝΑ"


            Tο ροζ φύλλο αγώνα κατέκτησε  η Ομόνοια επί του πρωτοπόρου και μέχρι πρότινος αήτηττου Ηρακλή και πλέον βλέπει τα πράγματα πιο...ρόδινα. Η νίκη αυτή ήρθε ακριβώς με τη λήξη  του α' γύρου του πρωταθλήματος της β' κατηγορίας ΕΣΚΑΒΔΕ και κρατά την ομάδα σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ διάθεση και ενέργεια από τους παίκτες του Κώστα Παπούλια, που με πολύ καλή αμυντική λειτουργία έβρισκαν ευκαιρίες να τρέξουν στο γήπεδο.  Έτσι με αιφνιδιασμούς σκόραραν αρκετούς εύκολους πόντους και μετά το αρχικό 10-0 τελειώσαν  την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 18-5.
Η Ομόνοια συνέχισε το πολύ καλό επιθετικό της παιχνίδι και κατά τη διάρκεια του β’ δεκαλέπτου, ωστόσο δεν παρέμεινε σταθερά προσηλωμένη και στην αμυντική της λειτουργία. Έτσι παρ’ότι σκόραρε 19 πόντους δέχτηκε και 18, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το 37-23 υπέρ της.
Στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού η Ομόνοια δεν κατάφερε να συνεχίσει το καλό παιχνίδι του πρώτου μέρους.  Λίγο η φθορά των φάουλ, λίγο η κούραση και η απουσία  παικτών από το ρόστερ την ανάγκασαν να ρίξει ταχύτητα και έδωσαν στους πρωτοπόρους την ευκαιρία να επανέλθουν και να ροκανίσουν τη διαφορά. Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου είχαν ήδη μειώσει σε 46-40 και στο τελευταίο δεκάλεπτο πίεσαν ακόμη περισσότερο την Ομόνοια και με εύστοχα τρίποντα, διεκδικώντας το παιχνίδι με αξιώσεις. Ωστόσο με ψυχραιμία οι παίκτες της Ομόνοιας διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι τέλους, παρά το τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο, που διαμόρφωσε και το τελικό σκορ.
Συνολικά ήταν ένα ωραίο παιχνίδι και για τις δύο συντοπίτισσες ομάδες. Ιδιαίτερα όμως κρίνεται επιτυχημένο  για την Ομόνοια που επανήλθε στις νίκες μετά από 2 άτυχα αποτελέσματα και 2 εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας λόγω προγράμματος. Ολοκλήρωσε έτσι τους αγώνες του πρώτου γύρου με αισιοδοξία για καλύτερη παρουσία στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 18-5, 19-18, 9-17, 15-20

Ομόνοια Ναυπάκτου (Κ. Παπούλιας): Κωνσταντίνου 23 (1), Αποσκίτης 10, Τσιφτιλής 9, Κουγιουμτζής 9, Ιωάννου 8, Καγκάνης 2, Σοφιός, Νικολάου, Κωστογιάννης.

Επόμενο παιχνίδι για την Ομόνοια είναι με αντίπαλο τον Ίναχο στο κλειστό της Αμφιλοχίας στις 24 Μαρτίου (ώρα 18.00).

Βαθμολογία

Ηρακλής Μοναστηρακίου   11
Λέων Α.Σ.                              11
Ομόνοια Ναυπάκτου            10
Γρ. Λιακατάς                          9
Ίναχος Α.Ο.Κ.                        8
Απόλλων Μεσολογγίου       8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου