Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Φόλες σε τσοπανόσκυλα στην Πυλήνη


Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της Πυλήνης από τις συχνές επιθέσεις των λύκων στα κοπάδια τους. Οι λύκοι στα βουνά της περιοχής κυκλοφορούν κατά αγγέλες και επιχειρούν επιθέσεις στα αιγοπρόβατα, αλλά και σε κοπάδια βοδιών . Τελευταία, σύμφωνα με μαρτυρία κτηνοτρόφου της περιοχής, ομάδα τριών λύκων κινήθηκε επιθετικά εναντίον του απογευματινή ώρα σε δάσος της περιοχής όπου έβοσκε και πρόσεχε το κοπάδι του. Τον έσωσαν τα τσοπανόσκυλα που όλοι σχεδόν διαθέτουν για την προστασία των κοπαδιών τους. Συνολικά οι κτηνοτρόφοι, μόνο της περιοχής Πυλήνης, έχασαν από λύκους το έτος 2011περί τα εκατό (100) γιδοπρόβατα και αρκετά μικρά μοσχάρια. Η κρατική υπηρεσία του ΕΛΓΑ που είναι υπεύθυνη για τέτοιου είδους αποζημιώσεις, δεδομένου ότι όλοι οι κτηνοτρόφοι πληρώνουν εισφορές, δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.
Και σαν να μην έφτανε αυτό. Oι φύλακες των κοπαδιών τους, αλλά και των ιδίων από τους λύκους, τα τσοπανόσκυλα, δέχτηκαν ύπουλη επίθεση. Τον τελευταίο καιρό κάποιοι ενεργούν εγκληματικά σε βάρος των κτηνοτρόφων. Βάζουν φόλες στα τσοπανόσκυλα. Ήδη κτηνοτρόφου του θανάτωσαν τέσσερα από αυτά και άλλα δύο είναι ετοιμοθάνατα.
Μετά και από αυτό το γεγονός, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής είναι ανάστατοι. Βρίσκονται σε απόγνωση. Δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν.
Οι λίγοι εναπομείναντες κτηνοτρόφοι της περιοχής μας χρειάζονται στήριξη και η πολιτεία οφείλει να τους συμπαρασταθεί. Μέχρι τώρα προσπαθούσαν με την ολοήμερη συνοδεία- παρακολούθηση των κοπαδιών τους και την βοήθεια των τσοπανόσκυλων να προφυλάξουν τα ζωντανά τους από τους λύκους. Τώρα δυστυχώς χάνουν και τους φύλακες των κοπαδιών τους. Βρίσκονται αντιμέτωποι και με το δράκο των σκυλιών τους,
Θα πρέπει άμεσα οι διωκτικές αρχές της περιοχής να δραστηριοποιηθούν και να ανακαλύψουν τους ασυνειδήτους αυτούς εγκληματίες.
Κ.Νούλας (Δημ.σύμβουλος Ναυπακτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου