Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΟΚ: "Άρωμα γυναίκας"!

Η Φώφη Γεννηματά εκπρόσωπος Τύπου

Η νυν αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών είπε «ναι» στην σχετική πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου και από την επόμενη εβδομάδα αναλαμβάνει το κομματικό πόστο
Αρωμα γυναίκας θα έχει το επόμενο διάστημα η επικοινωνία της Ιπποκράτους με τον Τύπο, καθώς την θέση του εκπροσώπου αναλαμβάνει μία γυναίκα.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε στην Φώφη Γεννηματά να αναλάβει το πόστο και αυτή έκανε δεκτή την πρόταση.
Ετσι, από την Δευτέρα η μέχρι σήμερα αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να βρεθεί ξανά σε κρίσιμο ρόλο στο κόμμα, εγκαταλείποντας την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Σε μία πρώτη δήλωσή της στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, η κ.Γεννηματά ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την εμπιστοσύνη που της έδειξε και εμφανίστηκε έτοιμη για το νέο της ρόλο.
«Εχω μάθει να δίνω μάχες για το ΠΑΣΟΚ και την παράταξη και θα κάνω ότι μπορώ για να ανταποκριθώ», είπε στους δημοσιογράφους.
Στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν, από τους πρώτους που την συνεχάρησαν ήταν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.
Πανστρατιά Βενιζέλου παρά τις αντιδράσεις
Οπως γράφει σήμερα το έντυπο Εθνος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κινείται στη λογική της πανστρατιάς και του μη αποκλεισμού δυνάμεων από τη νέα πορεία που χαράσσει το ΠΑΣΟΚ και επιδιώκει να υπερβεί τις αντιδράσεις βουλευτών που έμειναν σταθεροί στις κρίσιμες ψηφοφορίες
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένος να ακούσει όλες τις απόψεις, κορυφαίων και μη στελεχών, και να προετοιμάσει την προεκλογική αιχμή του δόρατος του ΠΑΣΟΚ στη λογική της «πανστρατιάς» και του μη αποκλεισμού δυνάμεων.
Σήμερα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα ασχοληθεί με τις κρίσιμες «λεπτομέρειες» της προσφερόμενης ανθρωπογεωγραφίας του ΠΑΣΟΚ, θα κάνει τα αναγκαία και διαδοχικά ραντεβού και ενδέχεται να «υπογράψει» την ανακοίνωση για τον ορισμό ανθρώπων σε θέσεις-κλειδιά. Ταυτόχρονα θα εξετάσει όλες τις πτυχές του ζητήματος που αφορά τη στάση απέναντι στους διαγραφέντες βουλευτές που δεν «φλερτάρουν» με άλλα κόμματα.
Ο κ. Βενιζέλος δέχεται εισηγήσεις δύο «ταχυτήτων», ενώ γνωρίζει ότι και δημοσίως στελέχη τάσσονται κατά της επιστροφής στα ψηφοδέλτια διαγραφέντων βουλευτών. Στο παρασκήνιο, μια ομάδα στελεχών, που έπαιξε αντιθέτως καθοριστικό ρόλο για την εκλογή του στην ηγεσία, είναι της άποψης ότι η προ ετών φράση του για το «όλον ΠΑΣΟΚ», αν και τώρα αφορά το «εναπομείναν» δημοσκοπικά ΠΑΣΟΚ, είναι όσο ποτέ επίκαιρη.
Στην πραγματικότητα ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει μπροστά του πολλά διλήμματα, αλλά και «ξεκάθαρο σχεδιασμό», όπως υπογραμμίζουν έμπιστοι συνομιλητές του.
Το ζήτημα των διαγραφέντων θα το χειριστεί ο ίδιος και φαίνεται ότι θέλει να καλέσει σε συστράτευση τις δυνάμεις όλων των γενιών, παρά να τις αποκλείσει - ζητώντας, βέβαια, το κόμμα να λειτουργεί βάσει ενός κοινού «κώδικα».
Αλλωστε, υπενθυμίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος υπεραμύνεται της ανάγκης της μη επιστροφής διαγραφέντων βουλευτών στα ψηφοδέλτια, είχε ταχθεί υπέρ της αποδοχής των διαφορετικών «τάσεων» εντός και όχι εκτός του ΠΑΣΟΚ.
Χθες, πάντως, ο υπουργός Υγείας επανήλθε με νεότερες δηλώσει του για να εκφράσει την επιμονή του στη μη επιστροφή των διαγραφέντων.
«Κάποιοι πέρασαν τη γέφυρα και μετά την τίναξαν, έχουν χωρίσει οι δρόμοι μας μετά από εκείνη την έντονη Κυριακή», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά σε συνάδελφους του βουλευτές, ενώ όταν ρωτήθηκε για το προσκλητήριο του Ευ. Βενιζέλου πρόσθεσε: «Δυόμισι χρόνια είμαι στην εμπροσθοφυλακή και έχω υποστεί τα πάνδεινα, άλλοι προσχώρησαν σε κόμματα, άλλοι έκαναν κόμματα και το ένα και το άλλο δεν γίνεται».
Εγκυρότατες πληροφορίες συμπληρώνουν ότι χθες το μεσημέρι ο κ. Λοβέρδος είχε συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλο. Ο υπουργός Υγείας τού μετέφερε κλίμα έντονων αντιδράσεων από βουλευτές που έχουν ψηφίσει σε όλες τις ψηφοφορίες υπέρ εναντίον όσων καταψήφισαν.
Ο κ. Βενιζέλος άκουσε τις «ενστάσεις» και το ότι κάποιοι ίσως προτιμήσουν να μην είναι υποψήφιοι, αν «επιστρέψουν» οι διαγραφέντες ζητώντας «σταυρό» στην προεκλογική μάχη.
«Ιδίως αυτήν την περίοδο, τα κόμματα πρέπει να έχουν ανοιχτές τις πόρτες εισόδου, γιατί έχουμε ανοιχτές τις πόρτες εξόδου, πολλές φορές και λόγω και των αποφάσεων που λαμβάνονται εξ ανάγκης. Πρέπει να έχουμε διάπλατα ανοιχτές τις πόρτες εισόδου», υποστήριξε, δε, χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, ενώ η Αννα Διαμαντοπούλου δεν είπε όχι στην επιστροφή των διαγραφέντων στο κόμμα, άφησε ανοιχτό όμως το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν στις λίστες.
Η υπουργός Ανάπτυξης μίλησε για «μια μορφή λιποταξίας» στις κρίσιμες ψηφοφορίες, αλλά δεν συνέχισε με απόλυτο τρόπο την ανάλυσή της. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφαιρούμε δυνάμεις - πρέπει να προσθέσουμε», είπε ο βουλευτής κ. Καρύδης, ενώ και άλλοι της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έχουν σχετικές απόψεις.
Να σημειωθεί πως το γεγονός ότι η Μιλένα Αποστολάκη ψήφισε υπέρ της δανειακής σύμβασης προχθές και οι κ. Βάσω Παπανδρέου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου «απέφυγαν» την καταψήφιση, καθώς απουσίαζαν από τη Βουλή, δείχνει ότι ο ανοιχτός διάλογος μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών μπορεί να δημιουργήσει «συνθέσεις» και πριν από τις εκλογές.
Ιπποκράτους
Οι θέσεις - κλειδιά και οι υποψήφιοι
Στη συγκρότηση Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα προχωρεί ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος εντός των εικοσιτετραώρων θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα για τα πρόσωπα στις θέσεις-κλειδιά.
Για παράδειγμα, δεν αποκλείεται να έχει συνεργασία με τον νυν γραμματέα του κόμματος, Μ. Καρχιμάκη, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την παραμονή του στην Ιπποκράτους. Πληροφορίες προβλέπουν ότι ο κ. Βενιζέλος ενδέχεται να μη θελήσει την αλλαγή γραμματέα στην αφετηρία της προεκλογικής εκστρατείας, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν πρόκειται να αξιοποιήσει νέα στελέχη σε άλλους κρίσιμους τομείς.
Για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, φαίνεται ότι «ατονεί» το ενδεχόμενο για την προώθηση της κυρίας Χριστίνας Μανωλοπούλου, αντιθέτως εκιτμάται ότι στελέχη όπως ο Κ. Καρτάλης μπορούν να σηκώσουν το βάρος της εκστρατείας και της δύσκολης συγκυρίας.
Εάν συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο για την αλλαγή γραμματέα, τότε ο κ. Βενιζέλος καλείται να προτείνει στέλεχος το οποίο θα στηρίξουν όλες οι «συνιστώσες» - δηλαδή να είναι αποδεκτός από όλες τις δυνάμεις που λειτουργούν ήδη με βάση τις προεκλογικές ισορροπίες.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι στην Εκλογική Επιτροπή θα συμμετάσχουν όλα τα κορυφαία στελέχη (στον μικρότερο κύκλο οι του νέου «πρωινού καφέ»), ενώ στην Επιτροπή ψηφοδελτίων θα τεθεί επικεφαλής, ίσως ιστορικό στέλεχος και θα συμμετάσχουν στελέχη, όπως ο Β. Γερανίδης που γνωρίζει την αθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ «διαχρονικά». Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ («Αθανασάκης») ορίζεται εκτός απροόπτου, ο κ. Στέλιος Αγγελούδης, εξ απορρήτων του Β. Βενιζέλου και διοικητής σήμερα στον ΟΛΘ.
Κ. Σκανδαλίδης
Οι Eλληνες
«Οι Eλληνες - Τετράδια πατριδογνωσίας» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Κ. Σκανδαλίδη, που κατά τη χθεσινή παρουσίασή του συγκέντρωσε πάνω από 1.500 ανθρώπους. Ηταν εκεί, στην εκδήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, πάνω από 50 βουλευτές, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου