Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Βόλεϊ: Άνετο πέρασμα από τη Ζάκυνθο

           
            Δεν άφησε να προβληματιστεί καθόλου η Ομόνοια Ναυπάκτου στον αγώνα της με τον Ζακυνθινό Αθλητικό Όμιλο στο όμορφο νησί της Ζακύνθου. Νίκησε 0-3 τη γηπεδούχο ομάδα και διατήρησε τις όποιες ελπίδες έχει για την άνοδό της στην Α’ κατηγορία.
            Δυναμικά ξεκίνησε στο παιχνίδι η ομάδα της Ναυπάκτου., καθώς προηγήθηκε 0-7 και 2-13 στις δύο πρώτες θέσεις του σερβίς και ήταν θέμα χρόνου να πάρει το σετ με 10-25 μέσα σε 13 λεπτά. Στο δεύτερο σετ ο ΖΑΟ προηγήθηκε 5-4 κι αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που ήταν μπροστά στο σκορ στο σετ αυτό. Η Ομόνοια πήρε προβάδισμα 5-7 το οποίο αργότερα έγινε 11-17 και έκανε το 0-2 στα σετ επικρατώντας με 17-25. Το τρίτο ήταν και το μεγαλύτερο σε διάρκεια σετ, με τους παίκτες της Ναυπάκτιας ομάδας να έχουν χαλαρώσει και να κάνουν πολλά αβίαστα λάθη. Η Ζακυνθινή ομάδα έμεινε κοντά στο σκορ αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω που θα της έδινε το σετ κι έτσι και αυτό πήγε στην Ομόνοια με 20-25  μαζί με τη νίκη.
            Καλή απόδοση είχαν όλοι οι παίκτες της Ομόνοιας για το πρώτο ενάμιση σετ, συνολική ήταν και η χαλάρωση στη συνέχεια, σε ελεγχόμενα πάντως πλαίσια. Αρκετό χρόνο συμμετοχής είχαν οι νεαροί Κόκκαλης και Παύλου, με τον δεύτερο να ξεκινά βασικός τον αγώνα εξ αιτίας της απουσίας του αρχηγού της ομάδας Άρη Ρούμπα.  
            Πολλές ευχαριστίες από την Ομόνοια προς την διοίκηση της ομάδας του ΖΑΟ για τη φιλοξενία της και ιδιαίτερα προς τον πρόεδρό της κ.Λυκούρεση, που επιμελήθηκε ακόμα και της μετακίνησης της ομάδας από το λιμάνι της Ζακύνθου προς το γήπεδο, ενώ δεν παρέλειψε να “κεράσει” τους παίκτες της Ναυπάκτου τοπικό μαντολάτο.
            Για την Ομόνοια έχει μείνει ένα παιχνίδι ακόμα για τη λήξη των φετινών της αγωνιστικών υποχρεώσεων, αυτό με το Πυργέα στις 31 Μαρτίου στη Ναύπακτο. Ο Πυργέας αγωνίζεται το Σάββατο 24 Μαρτίου στην Καλαμάτα με τον Άργη και αν η Καλαματιανή ομάδα καταφέρει να πάρει τουλάχιστον δύο σετ στο παιχνίδι αυτό, τότε η πρώτη θέση της κατηγορίας θα παιχτεί ανάμεσα σε Πυργέα και Ομόνοια την τελευταία αγωνιστική.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Βασίλης Μανθάτης): Παύλου, Γραββάνης, Κόκκαλης, Σχίζας, Νικολάου, Μαθιουδάκης, Παντελίδης, Τσακανίκας, Τσούσης, Αναγνωστόπουλος.

            Οι Παίδες:
            Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι οι παίδες της Ομόνοιας γνώρισαν την ήττα από την Ε.Α.Π. στη Ναύπακτο με 2-3 σετ παίρνοντας έναν βαθμό από μία από τις καλύτερες ομάδες τις Πελοποννήσου (και όχι μόνο), στις αναπτυξιακές ηλικίες.
Οι μικροί του Βασίλη Μανθάτη ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και βρέθηκαν να προηγούνται με 16-12 και 22-16. Η πατρινοί αντεπιτέθηκαν και μείωσαν στον πόντο 22-21, απαντώντας όμως  με ψυχραιμία και καλά τελειώματα η Ομόνοια πήρε το σετ με 25-21. Από τη αρχή μπροστά οι Ναυπάκτιοι στο δεύτερο σετ υπερτερούσαν σε όλους τους τομείς των αντιπάλων τους φτάνοντας τη διαφορά ως και τους δέκα πόντους. Το σετ έληξε 25-17 και η Ομόνοια είχε βάλει τις βάσεις για μια μεγάλη νίκη.
Στις λεπτομέρειες κρίθηκε το τρίτο σετ. Το σκορ είχε συνεχείς εναλλαγές και οι ομάδες μετά από εννέα ισοπαλίες έφτασαν στο 19-19. Καλύτερη αλλά και πιο τυχερή η ομάδα της Πάτρας στους τελευταίους πόντους κατάφερε να πάρει το σετ με 21-25 και να μειώσει σε 2-1. Τραγικό ήταν το τέταρτο σετ για την Ομόνοια. Η ΕΑΠ με τον Τσαρκάτογλου στο σερβίς έκανε το 2-3 2-18 με 15 συνεχόμενους πόντους, με τους γηπεδούχους να παθαίνουν ολική καθίζηση και τον Μανθάτη να μην μπορεί να τους επαναφέρει παρά τα δύο τάιμ άουτ που πήρε. Θέμα χρόνου ήταν το σετ να πάει στην ΕΑΠ, με 11-25 και το παιχνίδι να οδηγηθεί σε τάι μπρέικ. Στο πέμπτο σετ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν ως την περιστροφή, που την πήρε η ΕΑΠ με 6-8. Η Ομόνοια μείωσε σε 8-9 αλλά με ένα 0-6 η ομάδα της Πάτρας πήρε το σετ 8-15 και το παιχνίδι με 2-3 σετ.
            Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι για το πρωτάθλημα των παίδων με τους μικρούς της Ομόνοιας στην πρώτη τους συμμετοχή στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΠ να τερματίζουν στην τρίτη θέση πίσω από Παναχαϊκή και ΕΑΠ. Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να προκηρυχθεί από την Ένωση της Πελοποννήσου το πρωτάθλημα των παμπαίδων, όπου η Ομόνοια θα συμμετέχει με τους περισσότερους παίκτες του παιδικού να έχουν δικαίωμα συμμετοχής και εκεί.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Βασίλης Μανθάτης): Φαφουτάκης, Καρύδης, Κόκκαλης, Παύλου, Μπέσσας, Λουκάς, Χαμηλός, Κομάνι, Κεχαγιάς, Παπακωστόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου