Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Παράνομη Υλοτομία!

Επιστροφή στα τζάκια, με….
Παράνομη Υλοτομία!

                Τον τελευταίο καιρό οι Δασικοί και οι Δασοφύλακες, τα εντεταλμένα δηλαδή όργανα της πολιτείας για την φύλαξη των δασών, βρίσκονται σε επαγρύπνηση μετά την παρατηρηθείσα αύξηση του φαινομένου της «παράνομης υλοτομίας»  καυσόξυλων! Σε πολλά Δασαρχεία έχουν γεμίσει τα προαύλιά των από ξύλα, κυρίως πουρναριών και δρυών, που προέρχονται από κατασχέσεις. Πολλοί συνάνθρωποί μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, αναγκάζονται να επανέλθουν στον παλιό τρόπο ζεστασιάς με  τζάκια και ως εκ τούτου προβαίνουν στην παράνομη κοπή δέντρων  που βρίσκονται στα κτήματά τους ή να οδηγούνται στα δάση της περιοχής τους.  Φυσικά τον τρόπο αυτό, εκμεταλλεύονται και άνθρωποι που προβαίνουν στην κοπή δέντρων με σκοπό το κέρδος μέσω εμπορίου του καυσόξυλου χωρίς την σχετική άδεια των αρμοδίων υπηρεσιών.
                Οπωσδήποτε τα μπλόκα ελέγχου των δασοφυλάκων, δεν είναι αρκετά για να ανατρέψουν το φαινόμενο και οι Δασικές Υπηρεσίες έχουν απευθυνθεί κατ’  επανάληψη ζητώντας από την Πολιτεία πρόσθετο προσωπικό ώστε να αυξήσουν τις περιπολίες τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα, ημέρες και ώρες που δρουν οι παράνομοι υλοτόμοι. Και δεν είναι μόνο αυτό! Από έλλειψη προσωπικού των Δασαρχείων δημιουργούνται διαμαρτυρίες από κατοίκους χωριών που, ενώ έχουν καταθέσει αιτήσεις για κοπή δέντρων εντός των κτημάτων τους, εν τούτοις οι εκδόσεις των σχετικών αδειών καθυστερούν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εκ του μη όντως, παράνομοι! Επίσης, για τον ίδιο λόγο, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσημειώσεις δέντρων, όπως γινότανε κατά το παρελθόν, ώστε να επιτρέπεται η κοπή των.
                Είναι γεγονός ότι, οι νέες οικονομικές συνθήκες, δημιουργούν «παρανόμους» αφού ο λαός επιστρέφοντας στους παραδοσιακούς τρόπους θέρμανσης (τζάκια, ξυλόσομπες) που  αντικαθιστούν τα καλοριφέρ και το πετρέλαιο με αποτέλεσμα να οδηγείται, στον εφοδιασμό ξύλων, με τρόπους που αθέλητα πολλάκις, δημιουργούν ανομίες και προστριβές!

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα  "νέο Άστρο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου