Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ από την.... αλλαγή φρουράς!

Κότερα, κανό και... ζεϊμπέκικα! Τους εργαζομένους στην Ιπποκράτους αποχαιρέτησε χθες ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, έριξε «μπηχτές» για... κανό και κότερα!
Κότερα, κανό και... ζεϊμπέκικα!
«Αλλαγή φρουράς και τυπικά χθες στο ΠΑΣΟΚ. Ο Ευ. Βενιζέλος έφτασε πρώτος στην Ιπποκράτους αλλά χρειάστηκε να περιμένει αρκετά, αφού ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε σε... ώρα ΠΑΣΟΚ, δηλαδή με ημίωρη καθυστέρηση! Τον απερχόμενο πρόεδρο περίμεναν στην είσοδο υπάλληλοι του κόμματος που τον αγκάλιασαν και του δήλωσαν ότι θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό του. Οι άνδρες της ασφάλείας του, όμως, ήταν πολύ αυστηροί και προσπάθησαν να εμποδίσουν τους υπαλλήλους να πλησιάσουν τον Γ. Παπανδρέου. Αυτοί αντέδρασαν: «Από εμάς φοβάστε;» αναρωτήθηκαν. «Εμείς είμαστε με τον Παπανδρέου. Αλλους να απομακρύνεται από κοντά του!».
Αποχαιρετισμός
Βενιζέλος και Παπανδρέου τα είπαν κατ' ιδίαν, έκαναν δηλώσεις, αγκαλιάστηκαν στην αρχή και στο τέλος και μετά ο πρώην πρωθυπουργός πέρασε από όλα τα γραφεία της Ιπποκράτους για να αποχαιρετήσει τους εργαζομένους και τα στελέχη. Στο γραφείο Τύπου έπιασε κουβέντα με τους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν το πρόγραμμά του ανελλιπώς - από το 2004 μέχρι χθες. «Και τώρα, τι;» τον ρώτησαν.
  • Από σήμερα, λοιπόν, ο Γ. Παπανδρέου «επιστρέφει» στο γραφείο του στη Βουλή. Δεν αποκλείεται να αποκτήσει κάποια στιγμή χώρο και στο κόμμα ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. «Είμαι υποψήφιος για την προεδρία, στο συνέδριο που θα γίνει στη Νότιο Αφρική το καλοκαίρι», είπε και πέταξε μια ιδέα για την εκλογή θεσμικών προσώπων σε ευρωπαϊκό επίπεδο - π.χ. εκείνος που προτείνεται για την προεδρία της Κομισιόν να αναδεικνύεται από τη βάση των σοσιαλιστικών κομμάτων.
Γυμναστική και χοροί
Για τον Ολάντ; «Είναι σοβαρός πολιτικός», σχολίασε ο Γ. Παπανδρέου, ενώ για τον Ντανιέλ Κον Μπεντίτ ότι «έχει κάνει πολύ καλή δουλειά για την Ελλάδα». Αλλά επειδή η συζήτηση είχε σοβαρέψει -»να μην το κάνουμε συνέντευξη Τύπου», είπε στους δημοσιογράφους- το γύρισε στον ελεύθερο χρόνο που θα έχει ως... πολίτης Γιώργος. «Τώρα θα έχω χρόνο χωρίς να με κυνηγούν τα ΜΜΕ και να ενοχοποιούνται τα πάντα, να κάνω γυμναστική, κανό και να χορέψω και κανένα ζεϊμπέκικο. Πριν, μόνο αν πήγαινα με κότερα, δεν θα προκαλούσα!», απάντησε με δηκτικό ύφος σε δημοσιογράφο που θυμήθηκε ένα τσιμπούσι (με ζεϊμπέκικα) που είχε γίνει πριν από χρόνια σε μια ταβέρνα στη Νάουσα...
  • Μισή ώρα περίμενε τον Γ. Παπανδρέου, χθες στην Ιπποκράτους, ο Ευ. Βενιζέλος. Παρά το «στήσιμο», η τελετή παράδοσης - παραλαβής ολοκληρώθηκε ομαλά...
Θα πει... ιστοριούλες!
«Θα σας καλέσουμε σε τραπέζι για χαλαρή συζήτηση», πρότεινε συντάκτης στον Γ. Παπανδρέου. «Με μεγάλη μου χαρά. Εχουμε να πούμε και κάποιες ιστοριούλες...», απάντησε εκείνος. Πριν να τους αποχαιρετήσει, ξανά ερώτηση: «Πήγατε και ψηφίσατε Βενιζέλο;». «Φυσικά και πήγα!», απάντησε και αναχώρησε χαμογελαστός από την Ιπποκράτους.
Σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο είναι πραγματικό το νούμερο των ψηφισάντων, που έφτασε γύρω στις 240.000 φίλους του ΠΑΣΟΚ, αλλά στην εκλογική διαδικασία υπήρχαν και νέες εγγραφές μελών. Πάντως, δεν έλειψαν και φαινόμενα από κάποιους που, αν και αποστασιοποιημένοι τα τελευταία χρόνια, εμφανίστηκαν στις εκλογές ως «βασιλικότεροι του βασιλέως», λέγοντας επιτακτικά στους ψηφοφόρους που είχαν προσέλθει στις κάλπες «μην τυχόν και δεν ψηφίσουν Βενιζέλο».
  • Μόλις το κεντρικό επιτελείο των στελεχών, που είχε εγκατασταθεί στην Ιπποκράτους, εντόπισε αντίστοιχα περιστατικά στο Αιγάλεω από παλαιά συνδικαλιστικά στελέχη αλλά και σε άλλα εκλογικά κέντρα στην περιφέρεια, παρενέβη χωρίς καθυστέρηση, βάζοντας τους «θερμόαιμους» στη θέση τους. Γιατί, όπως έλεγαν, ο Βενιζέλος θέλει να είναι -και θα είναι- αρχηγός του «όλου» ΠΑΣΟΚ και όχι ενός τμήματός του.
Δώστε και σώστε!
Πενία τέχνας κατεργάζεται... Οικονομική εκστρατεία ξεκινά η ΝΔ, εν όψει εκλογών, καλώντας τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να... στείλουν SMS (με χρέωση 1,48 ευρώ έκαστο) στον αριθμό 54080, γράφοντας απλώς «ΝΔ». Κάτι σαν... τηλεμαραθώνιος δηλαδή!
Στην τελική ευθεία
Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων και η ολοκλήρωση του εκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στην τελική ευθεία. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη για την ολοκλήρωση των εκλογικών θέσεων, ενώ εντός της εβδομάδας θα αποσαφηνιστούν οι συνεργασίες και ποια πρόσωπα θα είναι υποψήφιοι βουλευτές. Διακριτό ρόλο στον προεκλογικό αγώνα αναμένεται να έχει ο Μ. Γλέζος, ενώ προτείνονται υποψηφιότητες, όπως του Γ. Δραγασάκη, του οποίου η συμβολή στην επεξεργασία των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καθοριστική. Κεντρικό πολιτικό ρόλο στην προεκλογική περίοδο αναλαμβάνει η Σ. Σακοράφα, ενώ στη Β' Αθήνας αναμένεται να είναι υποψήφιος ο Π. Κουρουμπλής.
«Ναι» ή «όχι»;
Θα περάσει τον κάβο των αντιδράσεων η ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς; Το «ναι» ή το «όχι» θα κληθούν να πουν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, σήμερα το απόγευμα, καθώς αποκλειστικό θέμα είναι η προσχώρηση των πέντε διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Αμοιρίδης, Μιχελογιαννάκης, Θεοδωρίδης, Μάντατζη, Παπαμανώλης). Το κλίμα δεν είναι καλό και αυτό εισέπραξε τόσο ο Σ. Λυκούδης το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, όσο και χθες ο Δ. Χατζησωκράτης στο Ηράκλειο. Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ δεν αποκλείεται να επικαλεστεί ως επιχείρημα τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας (με τη ΔΗΜΑΡ φλερτάρει και ο Oδ. Βουδούρης) αλλά και τον τηλεοπτικό χρόνο που θα έχουν κατά την προεκλογική περίοδο.
Φωτοβολταϊκά στην Πεντέλη
Τροπολογία, που θα συζητηθεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής και με την οποία θα δίδεται στην Εκκλησία της Ελλάδος η δυνατότητα να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει φωτοβολταϊκά σε έκταση 3.500 στρεμμάτων στην Πεντέλη -με την προϋπόθεση ότι προηγουμένως θα προχωρήσει σε ολοκληρωμένη παρέμβαση ταχείας τεχνητής αναδάσωσης 20.000 στρεμμάτων με ίδια έξοδα στο Πεντελικό Ορος- κατέθεσαν χθες οι βουλευτές Γ. Χαραλαμπόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και Μ. Βαρβιτσιώτης (ΝΔ). Ως γνωστόν, η Εκκλησία ενδιαφέρεται για τις επενδύσεις στον τομέα των φωτοβολταϊκών και ειδικότερα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πεντέλη. Μάλιστα προσφάτως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τη στάση της πολιτείας έναντι των επενδυτικών σχεδίων της Εκκλησίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Ηλιος».
Καίρια παρέμβαση
Σε μια ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση ο ακαδημαϊκός σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης συναντά απόψε τους φίλους του από το Facebook (και όχι μόνο) στο Πολεμικό Μουσείο, όπου για ένα δίωρο (7-9 μ.μ.) θα μιλήσει και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.
  • Η επικαιρότητα δίνει άλλη διάσταση στη δημόσια παρέμβαση του γνωστού ακαδημαϊκού Β. Μαρκεζίνη, αφού το θέμα της ομιλίας του είναι: «Γιατί πολεμάω για μια κοινωνική συμφιλίωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου