Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Παπαρήγα: «Η θα εξεγερθούμε ή θα τελειώσουμε»

«Με τρομοκρατικά διλλήματα προς τον ελληνικό λαό, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδηγούνται προς τις κάλπες», δήλωσε σήμερα από το Ηράκλειο, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν στις εκλογές το ΚΚΕ που δίνει, όπως είπε, «μάχη με επιχειρήματα».
«Ή θα εξεγερθούμε, ή θα τελειώσουμε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά την διάρκεια ομιλίας της στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και των άλλων κομμάτων και ζητώντας την ενίσχυση του ΚΚΕ .

Η γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι «η χώρα βρίσκεται στη μέση μιας καταιγίδας μέτρων» και ότι «μέχρι τις εκλογές η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ θα υλοποιήσει νέα σειρά σκληρών μέτρων, όχι με διάλογο» αλλά «με όργιο τρομοκράτησης του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, επανέλαβε τα επιχειρήματα της κατά του μνημονίου, τονίζοντας ότι αυτό οδηγεί στην εξαθλίωση του λαού.
Κάνοντας λόγο για «οσφυοκάμπτες», αναφέρθηκε στη συζήτηση που θα γίνει την Τρίτη στη Βουλή για τη δανειακή σύμβαση - «λαιμητόμο για το λαό», όπως τη χαρακτήρισε. «Γυρνάνε», τόνισε, «στο μεσαίωνα την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για τα κέρδη του κεφαλαίου. Φορτώνουν στο λαό απίστευτα βάσανα και φτώχεια, καταδικάζουν τα παιδιά των εργαζομένων στην ανεργία ή να δουλεύουν με 400 ευρώ».

Επίσης, ανέφερε ότι το ΚΚΕ δίνει τη μάχη με επιχειρήματα, ενώ σχετικά με την πρόκληση που δέχθηκε από την Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την απεργία της ΠΝΟ, εκτίμησε ότι από την απεργία θα πληγεί ο μεγαλέμπορος και όχι ο φτωχός αγρότης και χαρακτήρισε «πρόκληση» τις δηλώσεις της προέδρου της ΔΗΣΥΜ. Επίσης, είπε ότι θα υπάρξει «τρομοκρατία μέχρι τις κάλπες».
«Αυτό που θα κάνει τη διαφορά και θα δημιουργήσει την ελπίδα για το λαϊκό κίνημα, αυτό που πρέπει να τρομοκρατήσει αυτούς που πρέπει να τρομοκρατήσει, είναι η εκλογική δύναμη του κομμουνιστικού κόμματος», συμπλήρωσε.

Μετά την ομιλία της, η κ. Παπαρήγα είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους στην επιχείρηση Αριάδνη ΑΕΒΕ, που βρίσκονται σε απεργία από τις 13 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου