Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ποινική δίωξη για το σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή

Η ποινική δίωξη αφορά στο κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας για τη διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και της αποστέρησης πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα.
Μεταξύ των πράξεων εκτός από το σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του συμπεριλαμβάνονται μάλιστα και τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 που ξέσπασαν αμέσως μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.
Η υποθεση ανατάθηκε σε τακτικό ανακριτή, με σκοπό να εντοπιστούν ποιοι εμπνεύστηκαν και οργάνωσαν το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρα μας.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας δεν εξετάστηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, αλλά αξιωματικοί της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ.
Υπενθυμίζεται ότι την εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης είχε δώσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κ. Ιωάννης Σακελλάκος, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου το καλοκαίρι του 2011 (Real News και Επίκαιρα) που έκαναν λόγο για οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου