Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ

ΠΑΓΩΝΗΣ: Αν συνεχιστεί αυτό θα καταθέσουμε μομφή, κατά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: Λειτουργείτε σαν παρέα.
Ένταση προκλήθηκε κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδος, τη Τετάρτη 14 Μαρτίου, όταν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Τάσος Παγώνης, καταφέρθηκε εναντίον του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Ζέτου, με αφορμή το γεγονός ότι η αντιπολίτευση δεν λαμβάνει έγκαιρα τις εισηγήσεις επί του συνόλου των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Χαρακτηριστικά, όπως τόνισε ο κ. Παγώνης, για το δωδέκατο θέμα της ημερήσιας διάταξης, ένα τόσο σοβαρό θέμα για τη λειτουργία του Δήμου, (¨Έγκριση χωροθέτησης των Υπηρεσιών του Δήμου Δωρίδος), λάβαμε γνώση της εισήγησης το μεσημέρι της Τρίτης 13 Μαρτίου.
Επίσης κατηγόρησε το Πρόεδρο του συμβουλίου ότι ακόμη και οι προσκλήσεις δεν επιδίδονται νόμιμα στους δημοτικούς συμβούλους και χαρακτηριστικά ανέφερε δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του ο οποίος δεν συμμετέχει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γιατί δεν ενημερώθηκε έγκαιρα.
Ο κ. Παγώνης ανέφερε πως εάν αυτό συνεχιστεί θα αναγκαστεί να καταθέσει μομφή, εναντίον του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και ανακοίνωσε την αποχώρηση της παράταξής του από τη συζήτηση των πέντε θεμάτων, (από το δωδέκατο έως και το δέκατο έκτο), για τα οποία δεν έλαβε εγκαίρως τις σχετικές εισηγήσεις. 
Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Τριανταφύλλου, αναφέρθηκε και αυτός με τη σειρά του στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λειτουργείτε σαν μία παρέα. Δε γίνεται εσείς να γνωρίζετε τα θέματα και τις εισηγήσεις από το Σάββατο και να τα συζητάτε και εμείς να τα παίρνουμε δέκα οκτώ ώρες πριν από το συμβούλιο.» και ανακοίνωσε πως συμφωνεί με τη πρόταση του Παγώνη και θα αποχωρήσει και αυτός από τη συζήτηση των θεμάτων για τα οποία δεν έλαβε έγκαιρα εισήγηση.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Ζέτος, παίρνοντας το λόγο, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η αντιπολίτευση έχει δίκιο τόσο για τη πρόσκληση, όσο και για τις εισηγήσεις. Ανέφερε ότι η πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου βγήκε τη Παρασκευή, αλλά δυστυχώς ο ίδιος πληροφορήθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι ότι δεν ήταν έτοιμες όλες οι εισηγήσεις για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και γι’ αυτό κάποια θα αναβληθούν όπως π.χ. το δέκατο τρίτο θέμα (Προσλήψεις προσωπικού στο ΚΕΠ Λιδωρικίου) και ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και πρότεινε την αναβολή των θεμάτων για τα οποία η αντιπολίτευση δεν πήρε έγκαιρα τις εισηγήσεις.
Ο κ. Δήμαρχος Δωρίδος από τη μεριά του, αναγνώρισε το πρόβλημα και παρακάλεσε τις παρατάξεις να μην αποχωρήσουν, αλλά να παραμείνουν και να μετέχουν στη συζήτηση των θεμάτων, χωρίς ωστόσο να εισακουστεί η παράκληση του αυτή από τις δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι εκτός των πέντε θεμάτων, (τα με αύξοντα αριθμό 12, 13, 14, 15 και 16), στα οποία σύσσωμη αποχώρησε η αντιπολίτευση, για άλλα έξι θέματα αναβλήθηκε η συζήτησή τους γιατί οι εισηγητές δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν είχαν πλήρεις τις εισηγήσεις.
Τελικά σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε από το δωδέκατο θέμα και μετά από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ενώ ο Πρόεδρος του συμβουλίου εισηγείτο την αναβολή συζήτησης αυτών των θεμάτων.       
Κατά την έναρξη του συμβουλίου ο κ. Δήμαρχος απατώντας σε σχετική ερώτηση δημοτικού συμβούλου σχετικά με το ύψος της ΣΑΤΑ που έλαβε ο Δήμος, ανέφερε ότι η ΣΑΤΑ που εισέπραξε ο Δήμος για το έτος 2011 ανέρχεται σε 894.000,00 € και τόσο περίπου υπολογίζει ότι θα εισπράξει ο Δήμος και για το 2012 και δεσμεύτηκε ότι οι Τοπικές Κοινότητες θα λάβουν τόσο τη ΣΑΤΑ του 2011, όσο και τη ΣΑΤΑ του 2012, (η οποία ανέρχεται σε 44,00 € περίπου ανά κάτοικο), προκειμένου να πραγματοποιήσουν το τεχνικό τους πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου