Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

23 αρνιά σε ένα.... Ι.Χ.

Αν υπήρχε βιβλίο ρεκόρ για παρανομίες, τότε ο ζωοκλέφτης που… χώρεσε 23 αρνιά και ένα κατσίκι σε αυτοκίνητο, σίγουρα θα είχε μια θέση! Πρόχειρο…  μαντρί δημιούργησαν οι αστυνομικοί στην Αστυνομική Διεύθυνση στο Αγρίνιο. Μετά από κάθε επιτυχημένη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων, στα κρατητήρια μεταφέρονται οι συλληφθέντες, προκειμένου να γίνει η προανάκριση και να σχηματιστεί η δικογραφία που στη συνέχεια θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα. Χθες το πρωί όμως, στο Αστυνομικό Μέγαρο Ακαρνανίας μεταφέρθηκαν, ύστερα από καταδίωξη στην Εθνική Οδό… 23 πρόβατα και 1 κατσίκι!
Οι αστυνομικοί μάλιστα υποχρεώθηκαν να δημιουργήσουν με κιγκλιδώματα ένα πρόχειρο μαντρί για να τα φυλάξουν, μέχρι να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης τους και να τα παραλάβει με φορτηγάκι. Η ιστορία ξεκινά λίγο μετά τις 3:00 τη νύχτα, όταν παλιό αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες εντοπίστηκε να κινείται στην Εθνική Οδό. Ο οδηγός του οχήματος, που λίγο νωρίτερα είχε εισβάλει σε κτηνοτροφική μονάδα στον Αετό Ξηρομέρου (στον πρώην Δήμο Μεδεώνος του σημερινού Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας) και έκλεψε 25 ζώα, στοιβάζοντας τα 23 απ’ αυτά στο Ι.Χ. της φωτογραφίας (!), δεν σταμάτησε στο σήμα των ανδρών της Ασφάλειας Αγρινίου και ακολούθησε καταδίωξη. Στο ύψος του νέου νοσοκομείου, ο δράστης εγκατέλειψε το υπερφορτωμένο με ζώα όχημα, καταφέρνοντας να εξαφανιστεί στο σκοτάδι. 

Το 35 χρονών αυτοκίνητο ανήκε σε ετεροδημότη της περιοχής, ο οποίος και έχοντας καταθέσει πινακίδες το είχε εγκαταλείψει στο χωριό. Ο δράστης πήρε αυτό το παλιό αυτοκίνητο, αφήρεσε τα πίσω καθίσματα προκειμένου να εξοικονομήσει χώρο και το χρησιμοποίησε για τη ζωοκλοπή. Μέχρι και στο μπροστινό κάθισμα είχε στριμώξει αρνιά! Αρκεί να αναφέρουμε ότι απ’ τα 23 που τελικά χώρεσαν στο αυτοκίνητο (… και δεν ξέρουμε αν στο βιβλίο Γκίνες έχει καταγραφεί μεγαλύτερος αριθμός ζώων σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο), τα δύο τελικά ψόφησαν, προφανώς απ’ το στρίμωγμα και την ασφυξία. Ο ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας δηλαδή παρέλαβε τα 21 απ’ τα 25 ζώα που του έκλεψε ο δράστης (η τύχη των υπολοίπων 2 αγνοείται).
Η έρευνα της αστυνομίας πάντως στρέφεται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση και είναι θέμα χρόνου να εξιχνιάσει την υπόθεση και να ταυτοποιήσει τον δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Συνείδησης» είναι γνωστός στις αρχές από πολλές άλλες ανάλογες ή ακόμη πιο σοβαρές υποθέσεις. Το «άθλημα» της ζωοκλοπής πάντως στα χωριά του πρώην Δήμου Μεδεώνος διατηρείται χρόνια και κατά το παρελθόν αποτέλεσε την αφορμή ακόμη και για αιματηρές βεντέτες. Η άνθιση που γνώρισε προ δεκαετιών αναβιώνει φαίνεται το τελευταίο διάστημα, καθώς στην ευρύτερη περιοχή υπήρξαν κι άλλα τέτοια περιστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου